Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Carina Heander ny medlem i SAS koncernledning

October 20, 2014 10:00

Carina Malmgren Heander blir ny koncerndirektör och Chief of Staff i SAS med ansvar för bland annat HR & Kommunikation.

Carina Malmgren Heander har en bred bakgrund från stora internationella konsument- och industriföretag som Electrolux, Sandvik och ABB där hon har haft såväl kommersiella projekt- och resultatansvariga roller som ledande HR positioner.

Carina Malmgren Heander är för närvarande chef för Business Unit Electrolux Grand Cuisine. Hon tillträder sin befattning i SAS per 1 januari 2015.

Som tidigare meddelats slutar nuvarande koncerndirektör för HR & Kommunikation Henriette Fenger Ellekrog i SAS under oktober 2014.

“Jag är glad för att vi så snabbt får en efterträdare på plats. Med Carina får vi en ledare som har en mycket bred affärsmässig bakgrund kombinerat med en solid HR erfarenhet. Det ger henne en unik plattform som Chief of Staff och kapacitet till att driva de fortsatta förändringar som SAS skall genomföra på resan mot hållbar lönsamhet”, säger VD och koncernchef Rickard Gustafson

Carina Malmgren Heander ser fram emot att bli en del av SAS koncernledning och säger:

“SAS är ett unikt bolag i en utmanande marknad och en angelägenhet för hela Skandinavien . Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med alla mina nya kollegor i SAS och fortsätta den transformation som SAS är igång med”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS pressjour, tel +46 8 797 2944

SAS offentliggör denna information enligt svensk lag om värdepappersmarknaden och/eller svensk lag om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 20 oktober 2014 kl. 10.00.

Latest news