Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Fortsatt stabil trafikutveckling för SAS under november

December 9, 2014 10:01

SAS positiva trafikutveckling fortsatte under november och totalt 2,2 miljoner passagerare reste med SAS, en ökning med 2,3%.

SAS totala trafik ökade med 0,2% under november. Störst var trafikökningen på de intraskandinaviska linjerna med en växt på nära 10%. SAS minskade den totala kapaciteten under november med 3,7%, vilket är i linje med vad som meddelats tidigare. Samtidigt ökade kabinfaktorn, jämfört med föregående år, för åttonde månaden i rad och uppgick till 70,7%.

–       SAS trafikutveckling visar tydligt att investeringarna vi gör i vårt produkterbjudande och vår kvalitet ger resultat. SAS punktlighet under november var över 92%. Prispressen under året visar dock vikten av att SAS fortsätter att förbättra effektiviteten, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Den valutajusterade yielden under oktober (rapporteras med en månads fördröjning) var 2,9% lägre än föregående år medan PASK* steg med 0,2%, som förväntat.  Under november förväntas en positiv förändring av den valutajusterade PASK jämfört med föregående.

* PASK definieras som passagerarintäkter dividerat med reguljär ASK.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS pressjour, tel +46 8 797 2944

SAS trafiktal publiceras normalt kl 11 den femte arbetsdagen följande månad. Intäktsmått (PASK och Yield) guidas preliminärt för månaden och med utfallet en månad senare. För detaljerad information och definitioner om SAS trafikutveckling hänvisas till www.sasgroup.net

SAS är Skandinaviens ledande flygbolag med dagliga flygresor till destinationer i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 26 partners erbjuda över 1 200 resmål världen över i 193 länder. För mer information, besök www.sas.se.

Latest news