Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS i København samler sin indenrigs- og udenrigstrafik

August 5, 2014 08:00

SAS ønsker at give kunder, som rejser til, fra og via København, en mere enkel rejse og en forbedret rejseoplevelse. Derfor lægger SAS i samarbejde med Københavns Lufthavn indenrigstrafikken sammen med udenrigs.

Fra 1. april 2015 bliver det endnu mere enkelt at rejse med SAS, når indenrigs- og udenrigstrafikken bliver samlet i Terminal 3. Det betyder bedre og hurtigere forbindelser for de kunder, der skal videre fra Københavns Lufthavn. Samtidig kommer indenrigsrejsende tættere på tog og metro, og får bedre mulighed for at udnytte et effektivt check-in område, SAS Fast Track og Lounge samt CPH’s øvrige faciliteter i shoppingområdet.

– Med sammenlægningen af indenrigs i udenrigsområdet går SAS forrest og nytænker en enklere og forbedret rejseoplevelse. Det giver rigtig god mening at samle SAS i lufthavnen og dermed tilbyde alle vores rejsende samme gode faciliteter og services, siger koncerndirektør Flemming Jensen, SAS.

– Der er mange fordele ved, at SAS findes i samme terminal. SAS’ kunder, som benytter lufthavnen til at rejse via København og ud i verden, vil opleve kortere ventetid og væsentligt kortere gåafstande. Og for de mange indenrigsrejsende til og fra København er metroen og toget lige ved ankomstterminalen. For SAS betyder det desuden, at vi kan øge vores produktivitet, siger Flemming Jensen.

Styrker hele Danmark

Beslutningen om at lukke Terminal 1 som indenrigsterminal er en del af den fireårige takst-aftale, der netop er indgået mellem Københavns Lufthavn og flyselskaberne i lufthavnen.

– De rejsende og provinslufthavnene har haft et stort ønske om at styrke indenrigstrafikkens forhold i CPH og dermed binde Danmark bedre sammen. Det gør vi nu. Med sammenlægningen bliver det endnu nemmere at skifte fly og rejse via CPH ud i verden. På den måde styrker det den internationale tilgængelighed til hele Denmark, at vi har en konkurrencedygtig international lufthavn i hovedstaden, der kan tilbyde 155 direkte ruter til destinationer i Europa og resten af verden,” siger administrerende direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye.

Fakta

Sammenlægningen af indenrigs- og udenrigstrafikken er en del af den fireårige takstaftale, SAS netop har indgået med Københavns Lufthavn.

Aftalen træder i kraft 1. april 2015, hvor Terminal 1 lukker. Alle rejser med SAS går derefter igennem Terminal 3.

SAS står for 44 procent af al trafik i lufthavnen og 46 procent af indenrigstrafikken.

Med sammenlægningen kommer både indenrigs- og udenrigstrafikken til at bruge de samme faciliteter, og derfor harmoniseres taksterne. Den hidtidige lavere indenrigstakst erstattes af en fælles takst, som indfases over to år. Taksten bliver lidt lavere end den nuværende udenrigstakst.

For yderligere information, kontakt venligst:

SAS’ presseafdeling, 3232 3135

Latest news