Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS långdistansplan får ny toppmodern kabin

May 28, 2014 10:30

SAS uppgraderar kabinen på sju av sina Airbus A330/A340. Interiördesignen är toppmodern och komforten ökar i kabinen som utrustas med nya stolar i alla klasser. För att göra resan ännu mer bekväm installeras ett nytt on-demand underhållningssystem med stora skärmar i HD-kvalitet samt trådlös internetuppkoppling.

I den nya kabinen är material och färgval utvalda för att skapa en lugn och välkomnande atmosfär. Platserna i SAS Go och SAS Plus är utformade med bra förvaring som skapar extra utrymme. I SAS Business har alla platser direktaccess till mittgången och stolar som går att fälla helt till sängläge. Sängarna är bäddade med sängkläder från Hästens, Sveriges äldsta sängtillverkare, för att ge resenärerna en högklassig sömnupplevelse.

– SAS kunder får en helt ny reseupplevelse med våra uppgraderade kabiner. Den nya interiören är designad utifrån våra frekventa resenärers behov och stärker vårt kunderbjudande markant, säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef på SAS.

Det första planet med ny kabin beräknas vara i trafik i början av 2015 och inom ett år har majoriteten av SAS långdistansplan den nya interiören. SAS flyger idag långdistans till New York, Chicago, Washington, San Francisco, Peking, Shanghai, Tokyo och Houston (från augusti 2014).

Satsning på långdistansflottan
SAS kommunicerade i juni 2013 att man ska förnya hela långdistansflottan de kommande åren. Vissa av de existerande planen byggs om och nya plan kommer in från och med hösten 2015. Förändringarna innebär:

– Uppgradering av kabinen på sju Airbus A330/A340
– Fyra nya Airbus A330-300 som levereras 2015 och 2016
– Åtta Airbus A350-900 som levereras från 2018 och framåt med option på sex flygplan till

Detaljer kring den nya kabinen
Trådlös internetuppkoppling finns tillgängligt i hela flygplanet.

SAS Go
Säteskonfiguration: 2-4-2
Pitch: 31”/32”
On-demand underhållningssystem med 9” HD-skärmar
Ett eluttag per stolspar och eget USB-uttag

SAS Plus
Säteskonfiguration: 2-3-2
Pitch: 37”/38”
On-demand underhållningssystem med 12” HD-skärmar
Eget eluttag och eget USB-uttag

SAS Business
Säteskonfiguration: 1-2-1
Direktaccess till mittgången från alla platser
Fullt sängläge med minst 196 cm bäddlängd
Stol med massagefunktion
On-demand underhållningssystem med 15” HD-skärmar
Eget eluttag och eget USB-uttag

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Edström
Pressansvarig SAS
Telefon: 070 997 25 42
E-post: henrik.edstrom@sas.seSAS är Skandinaviens ledande flygbolag med dagliga flygresor (http://www.sas.se/) till populära destinationer som London (http://www.sas.se/resmal/london/), Amsterdam (http://www.sas.se/resmal/amsterdam/) och Paris (http://www.sas.se/resmal/paris/). SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 26 partners erbjuda över 1250 resmål (http://www.sas.se/resmal/) världen över i 193 länder. För mer information, besök www.sas.se

Latest news