Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS ökar trafiken till USA

April 2, 2014 08:00

1954 blev SAS det första flygbolaget som flög över Nordpolen till USA’s västkust och 60 år senare flyger SAS direkt till fem destinationer i Nordamerika från Skandinavien. Från Stockholm flyger SAS till New York och Chicago varje dag under sommarhalvåret. Under vinterhalvåret ökar SAS nu trafiken från fem till sex avgångar i veckan till både New York och Chicago.

– SAS upplever konstant en ökad efterfrågan på resor till USA, men även från USA till Skandinavien. Det är inte så märkligt eftersom SAS är det flygbolag som har flest destinationer och avgångar till USA från Skandinavien. Nu ökar vi med ännu fler avgångar till glädje för både svenska resenärer och kunder i hela Skandinavien, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef på SAS.

Frånsett ökningen från Stockholm kommer SAS även öka antalet avgångar från Oslo till New York samt öka till en daglig avgång från Köpenhamn till San Francisco. Därutöver så lanserade SAS tidigare i veckan en ny linje mellan Stavanger och Houston.

– Det är ett år sedan vi startade linjen till San Francisco och vi har aldrig förut sett en så bra start av en långlinje. Nu har vi möjligheten att erbjuda våra kunder fler avgångar till USA, däribland en daglig avgång till San Francisco, vilket är mycket glädjande, säger Rickard Gustafson.

Fakta om ökningen av USA-trafiken

· Stockholm-Chicago: Daglig avgång under sommarhalv��ret. I vintertrafikprogrammet (slutet av oktober) sex avgångar i veckan (torsdag är ny)
· Stockholm-New York: Daglig avgång under sommarhalvåret. I vintertrafikprogrammet (slutet av oktober) sex avgångar i veckan (fredag är ny)
· Köpenhamn-San Francisco: 10 juni till 25 oktober sju avgångar i veckan (tisdag är ny)
· Oslo-New York: Daglig avgång under sommarhalvåret. I vintertrafikprogrammet (slutet av oktober) sex avgångar i veckan (tisdag och onsdag är nya)
· Stavanger-Houston: Från 20 augusti sex avgångar i veckan (alla dagar utom lördag)

För ytterligare information, kontakta:
Henrik Edström
Pressansvarig, SAS
Telefon: +46 70 997 25 42
E-mail: henrik.edstrom@sas.seSAS är Skandinaviens ledande flygbolag (http://www.sas.se/) med dagliga flygresor till destinationer (http://www.sas.se/resmal/) i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 27 partners erbjuda 1300 resmål världen över i 193 länder. För mer information, besök www.sas.se.

Latest news