Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS öppnar ny linje mellan Stavanger och Houston

March 31, 2014 12:30

– Denna linje är en skräddarsydd produkt till en specifik marknad med ett specifikt resebehov, säger Eivind Roald, Koncerndirektör Sales & Marketing på SAS, som har haft en löpande dialog med kunderna.
Linjen trafikeras med en businessversion av Boeing 737-700 och har samma koncept i Business Class som SAS övriga långlinjer. Planet har 44 komfortabla platser, ett modernt underhållningssystem och full service med måltider och servering.
– Den fördelaktiga tidtabellen ger utmärkta förbindelser mellan Skandinavien och Houston, samtidigt som Houston med Star Alliance är en knutpunkt till destinationer såsom Mexiko, Los Angeles, Dallas och Phoenix, säger Eivind Roald.
SAS har ingått ett så kallat wetlease-avtal med bolaget PrivatAir, som flyger en specialversion av Boeing 737-700. Flygplanet kommer att vara målat i SAS karakteristiska färger och med SAS logotyp.
Linjen startar den 20 augusti, precis innan den stora oljemässan Offshore Northern Seas (ONS) i Stavanger. Säljstart är den 29 april och linjen trafikeras alla dagar förutom lördagar.
För ytterligare information, kontakta:
Henrik Edström
Pressansvarig, SAS
Telefon: +46 70 997 25 42
E-mail: henrik.edstrom@sas.seSAS är Skandinaviens ledande flygbolag (http://www.sas.se/) med dagliga flygresor till destinationer (http://www.sas.se/resmal/) i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 27 partners erbjuda 1300 resmål världen över i 193 länder. För mer information, besök www.sas.se.

Latest news