Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Mattias Forsberg ny medlem i SAS koncernledning

August 18, 2015 13:15

SAS utökar koncernledningen och Mattias Forsberg blir ny koncerndirektör och CIO med ansvar för IT och digital innovation.

Tillsättningen av Mattias Forsberg i den nya koncernledningsfunktionen speglar SAS fokus på den digitala utvecklingen av SAS affär och operativa verksamhet.

–       Digital innovation är väsentligt i den framtida utvecklingen av vårt kunderbjudande och vår verksamhet. Med Mattias får vi en CIO i koncernledningen med en bred strategiprofil och styrka i affärsutveckling. Mattias har arbetat med många stora företag i Norden och han är också en inspirerande ledare, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef på SAS.

Mattias Forsberg är sedan 2011 CIO på Systembolaget och har tidigare varit IT-direktör på B&B Tools. Dessförinnan arbetade han mellan 1998 och 2008 på Accenture där han bland annat var ansvarig för Accentures IT-strategigrupp. Mattias Forsberg har en dubbel examen, som civilekonom och civilingenjör inom teknisk fysik, från Uppsala universitet. År 2013 utsågs han till “CIO of the Year” av CIO Sweden.

–       Jag ser fram emot att leda IT-utvecklingen på SAS. Det är ett fantastiskt varumärke i en bransch som befinner sig i ständig förändring och där den digitala servicen mot kunderna blir alltmer central. Det ska bli spännande att ta mig an utmaningarna och tillsammans med mina nya kollegor bidra till att SAS fortsätter att ligga i framkant vad gäller det digitala erbjudandet, säger Mattias Forsberg.

Mattias Forsberg tillträder sin befattning senast till årsskiftet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS pressjour, tel +46 8 797 2944

Latest news