Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS åbner ny rute direkte til Stockholm fra Aarhus

June 26, 2015 09:30

I dag fredag den 26. juni åbner SAS for billetsalget til en helt ny rute mellem Aarhus og Stockholm, Arlanda-lufthavnen. Ruten, som åbner til oktober, giver rejsende en attraktiv og stærk løsning fra Danmarks næststørste by til den svenske hovedstad.     

SAS har allerede annonceret 15 nye ruter i 2015 og kommer nu med en ekstra til kunderne i Midt- og Østjylland. Ruten Aarhus-Stockholm betjenes to gange dagligt: Fem ugentlige morgenafgange (mandag til fredag) og seks ugentlige aftenafgange (søndag til fredag). Fra Stockholm, Arlanda, til Aarhus er der to daglige eftermiddags/aftenafgange.

Erhvervslivet har længe efterspurgt ruten, og et stærkt samarbejde mellem forsknings- og universitetsmiljøerne i Aarhus og Stockholm driver også et rejsebehov.

– Vi ser stor kundeefterspørgsel mellem disse to økonomisk voksende regioner i Skandinavien, og det øgede rejsebehov er vi rigtig glade for nu at imødekomme. Ud over den direkte forbindelse så giver ruten også mulighed for videre rejse med SAS til Nordsverige, Finland og Hong Kong fra Arlanda. Samtidig forventer vi at tiltrække et væsentligt antal fritidsrejsende i begge byer, siger direktør Simon Pauck Hansen, SAS Network.

Mere end 65.000 årlige sæder
Administrerende direktør Peter Høgsberg fra Aarhus Lufthavn glæder sig over udvidelsen:

– Det glæder os meget, at SAS har besluttet at udvide deres aktiviteter fra Aarhus. Det er et stort plus, at vi nu som supplement til vores eksisterende program kan tilbyde erhvervslivet en ekstra direkte rute til Stockholm. Vi har hele tiden vidst, at kunderne var der, og at SAS nu med deres tiltag bekræfter det, viser os, at vi er på vej i den helt rigtige retning, siger Peter Høgsberg, Aarhus Lufthavn.

Alle afgange mellem Aarhus og Stockholm skal betjenes med en 70-sæders ATR-flyvemaskine opereret af Jettime for SAS.

– Netop samarbejdet med en operatør med mindre fly, giver os mulighed for at tilbyde så mange ugentlige afgange. Jettime flyver med helt nye og SAS-bemalede fly, så kunderne vil få en oplevelse, som er helt i tråd med SAS’ høje standarder, siger Simon Pauck Hansen.

Med den nye rute udbyder SAS mere end 65.000 årlige sæder mellem Aarhus og Stockholm. Søndag den 25. oktober kl. 18.35 er første afgang fra Aarhus. Flyveturen tager ca. 1 timer og 30 min.

Tidstabel
Aarhus-Stockholm (Arlanda)

Mandag til fredag kl. 7.00
Søndag til fredag kl. 18.35

Stockholm (Arlanda)-Aarhus
Søndag til fredag kl. 16.30
Søndag til torsdag kl. 20.35

For yderligere information om SAS ruter gå til http://www.sas.dk

For yderligere information kontakt venligst:
SAS’ presseafdeling på telefon 32 32 31 35

Latest news