Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS avslutar linjen mellan Houston och Stavanger och förstärker utbudet till New York

September 15, 2015 06:05

– Oljelinjen var ett resultat av en kreativ och konstruktiv produktutveckling mellan SAS och våra nyckelkunder inom oljeindustrin och vi har gett linjen en ordentlig chans att utvecklas det senaste året. Dessvärre måste vi konstatera att nedgången i branschen även påverkar oss och därför flyttar vi flyget till Köpenhamn – New York där marknadspotentialen är väsentligt bättre just nu, säger Eivind Roald, Kommersiell chef på SAS.

Linjen till Houston flygs sista gången från Stavanger 23 oktober med retur och ankomst i Stavanger 24 oktober. SAS ser till att hjälpa de kunder som är bokade efter dessa datum.

– Jag beklagar naturligtvis till de kunder som har varit lojala resenärer på linjen och som inte längre kommer erbjudas denna möjlighet, säger Eivind Roald.

SAS ökar med en extra kvällsavgång från Köpenhamn till New York
SAS kommer från starten av vinterprogrammet i slutet av oktober flyga två gånger dagligen till New York från Köpenhamn. Med den extra kvällsavgång som sätts in kommer SAS att 2016 öka kapaciteten med 60 000 säten på linjen och därmed stärka erbjudandet till Skandinaviens frekventa resenärer. Den extra avgången kommer flygas av PrivatAir.

– SAS är det absolut största och mest dedikerade flygbolaget på marknaden mellan Skandinavien och USA, inte minst till New York. Vi är glada att kunna erbjuda en kvällsavgång som är särskilt attraktiv för resenärer som vill spendera hela dagen i Köpenhamn eller New York innan avresa, säger Eivind Roald.

I dag flyger SAS dagligen mellan Köpenhamn och New York med en avgång mitt på dagen. Den nya SAS-avgången kommer också flyga dagligen, undantaget tisdag, 18.25 från Köpenhamn med retur 22.55 från New York. Biljettförsäljningen startar 16 september.

SAS ökar även kapaciteten med cirka 20% mellan Stavanger och Köpenhamn, genom att byta från flygtypen CRJ900 till Airbus 320 och 321 på flera av avgångarna.

Produkt och tidtabell
Linjen flygs av PrivatAir för SAS med en Boeing 737 som fram till årsskiftet uteslutande kommer ha 44 stycken Business-stolar. Därefter modifieras kabinen till 20 Business-stolar och 66 Go-stolar. Serviceupplägget är helt i linje med SAS övriga upplägg på interkontinentala linjer, dock erbjuds ett underhållningssystem med iPads.

Avgång Köpenhamn (CPH) alla dagar utom tisdag 18.25. Ankomst New York (EWR) 21.35
Avgång New York (EWR) alla dagar utom tisdag 22.55. Ankomst Köpenhamn (CPH) 12.45 (dagen efter)

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:
SAS pressjour + 46 8 797 29 44

Latest news