Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS nye langdistansekabin snart i trafikk

January 20, 2015 09:00

SAS fornyer langdistanseflåten med ny design, nye stoler, nytt underholdningssystem samt trådløst internet. Det første ombygde flyet kommer til å settes inn i trafikk i midten av februar 2015, og gir SAS kunder en helt ny opplevelse på langdistanseflygninger. Arbeidet bak kulissene kan man fra i dag følge på scandinaviantraveler.com

SAS Airbus A330 Erik Viking er i sluttfasen av en stor ombygging der hele kabinen fornyes. Dette er startskuddet for SAS satsning på langdistanseflåten der syv eksisterende fly bygges om, samtidig som nye flymaskiner kommer inn fra og med høsten 2015. Flyene bygges om løpende, hvilket gjør at majoriteten av flyene har den nye typen kabin ved slutten av 2015. SAS Airbus A330 Erik Viking kommer i begynnelsen til å fly oftest mellom København og USA. Neste fly i rekken kommer til å være på vingene i slutten av mars, og vil trafikkere hovedsaklig mellom Oslo/Stockholm og USA.

– Vi gleder oss veldig til snart å kunne presentere den nye kabinen for våre kunder. Dette kommer til å innebære et stort løft for SAS, og gir våre passasjerer en helt ny reiseopplevelse, sier Eivind Roald, Executive Vice President Commercial i SAS.

I løpet av høsten 2014 ble livsstilsmagasinet Scandinavian Traveler lansert, både som flymagasin om bord, og i en digital utgave. Arbeidet med den nye kabinen, og eksklusivt materiale bak kulissene, publiseres løpende på www.scandinaviantraveler.com/newcabin frem til første fly er ferdig. Hver dag publiseres artikler, bilder og filmer med informasjon om den nye kabinen. Som første fly på Twitter deler Erik Viking sine opplevelser via https://twitter.com/sas_viking

– Mange av våre kunder har stor interesse for, og høye forventninger til våre nye moderne kabiner, og vi vil selvsagt dele med alle hvordan arbeidet skrider frem. Vi kommer eksempelvis også til å fortelle om hvordan vi har arbeidet med designet, og i hvor stor grad vi har tatt hensyn til de mest reisevante, sier Eivind Roald.

www.scandinaviantraveler.com/newcabin publiseres hvilke fly som er bygget om, og hvilke flymaskiner som står for tur. Fra og med i dag kan man også se en film ved navn ”Expectations” der noen av deltagerne i prosjektet forteller om forventingene innen lansering.

Fakta til redaksjonen

Satsning på langdistanseflåten
I juni i fjor kommuniserte SAS fornyelsen av hele langdistanseflåten de kommende årene. I dette inngår noen av de eksisterende fly som nå oppgraderes, og høsten 2015 kommer det første i rekken av nye Airbus-fly.

· Oppgradering av kabinen på syv Airbus A330/A340
· Fire nye Airbus A330-300 leveres 2015 og 2016
· Åtte Airbus A350-900 XWB leveres løpende fra 2018, med opsjon på ytterligere seks.

Detaljer vedrørende den nye flykabinen
Trådløs internettoppkobling tilgjengelig i hele flyet.

SAS Go
Setekonfigurasjon: 2-4-2
Pitch: 31” / 32”
On-demand underholdningssystem med 9” HD-skjermer
Ett strømuttak per stolpar, og eget USB-uttak

SAS Plus
Setekonfigurasjon: 2-3-2
Pitch: 38”
On-demand underholdningssystem med 12” HD-skjermer
Eget strømuttak, og eget USB-uttak

SAS Business
Setekonfigurasjon: 1-2-1
Direkte adgang til midtgangen fra alle seter
Seter med full liggestilling, minst 196 cm lengde.
Stol med massasjefunksjon
On-demand underholdningssystem med 15” HD-skjermer
Eget strømuttak og eget USB-uttak

Flere detaljer om den oppdaterte kabinen finnes på https://www.sas.no/alt-om-reisen/ombord/Ny-kabin-pa-internasjonale-ruter/

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
SAS kommunikasjonsavdeling
Telefon: 64 81 88 00

Latest news