Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS har ingått avtal med svensk pilotförening (SPF)

May 21, 2015 07:28

SAS har i dag tecknat ett nytt modernt kollektivavtal med den svenska pilotföreningen SPF. Förhandlingarna har nått i mål inom satt tidsram och därmed blir det ingen strejk bland piloterna i Sverige. SAS har nu kommit överens med tre av fyra pilotföreningar om nya avtal vilket innebär att merparten av SAS piloter nu omfattas av nya skandinaviska kollektivavtal.

SAS målsättning är att investera i framtidens flygplan, destinationer och service som tillgodoser kundernas efterfrågan. Därför krävs det att SAS anpassar kollektivavtalen till dagens konkurrenssituation.

– Det är glädjande att vi har ingått ett nytt avtal och att vi undviker en strejk i Sverige. Vi gör nu allt vi kan för att våra kunder ska komma iväg som planerat och få den service som de förväntar. Jag värdesätter de erfarna och kompetenta piloter vi har på SAS och därför ska vi fortsatt ha kollektivavtal enligt den skandinaviska modellen, säger Rickard Gustafson, VD och Koncernchef på SAS.

– Det har varit en mycket lång process och vi är nu nöjda med ett avtal som värnar våra medlemmars arbetstillfällen. Vi har tillsammans med SAS slutligen lyckats landa en mycket svår förhandling säger Peter Larsson, ordförande för SPFs SAS- piloter.

Det nya kollektivavtalet är gällande i ett år och träder i kraft den 21 maj 2015.

SAS har i ett förebyggande syfte ställt in flygningar för att undvika att resenärer skulle bli strandsatta vid en eventuell strejk. Vi hoppas på att återgå till normal trafik i Sverige så snart som möjligt.

För mer information vänligen kontakta:

SAS pressjour
+46 8 797 29 44

Latest news