Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS öppnar ny linje till USA

October 8, 2015 10:00

SAS fortsätter att stärka sitt erbjudande till och från Skandinavien och presenterar nu en ny linje direkt från Köpenhamn till Boston med dagliga avgångar. Med den nya linjen erbjuder SAS under 2016 omkring 500 flygningar mellan Boston och Köpenhamn och 6600 flygningar mellan Skandinavien och USA – totalt 1,6 miljoner stolar. Därmed befäster SAS ännu en gång sin position.
 
-SAS har det absolut starkaste erbjudandet från Skandinavien till USA. Våra frekventa resenärer efterfrågar fler linjer till Nordamerika och det är en marknad som växer. Boston har länge varit högt på vår önskelista över nya destinationer och vi är därför glada för att äntligen öppna försäljningen på direktlinjen som kommer flyga sju gånger i veckan från Köpenhamn. Det är särskilt viktigt för de kunder som reser i arbetet att vi erbjuder flexibla möjligheter för att resa och därför är linjen särskilt inriktad på dessa frekventa resenärer, säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef på SAS.

Linjen flygs av Privatair med en ombyggd Boeing 737-700 med plats för 86 passagerare, varav 20 platser i SAS Business och 66 platser i SAS Go. Linjen vänder sig primärt till affärsresenärer och ska därmed möta den efterfrågan som finns från det segmentet. Verksamheter inom högteknologi, medicin, finansiella sektorn samt högre läroverk har länge önskat direkta och dagliga resor mellan Köpenhamn och Boston. SAS förväntar också en stor andel resande till och från övriga Skandinavien och Nordeuropa med Köpenhamns flygplats som smidig anslutning.

Försäljningen till SAS nya linje till Boston öppnar den 9 oktober och första flygningen sker den 29 mars 2016. SAS erbjuder långdistansflygningar från Skandinavien till New York, Washington DC, Chicago och San Francisco och lanserade nyligen nya direktlinjer till USA 2016; från Stockholm till Los Angeles och från Oslo och Köpenhamn till Miami.

Utöver den nya direktlinjen till Boston öppnar SAS i mars också tre nya linjer från Köpenhamn till Wien, Krakow och Reykjavik. SAS offentliggör vecka 42 fler nyheter i sommarprogrammet.

Tidtabell
Från Köpenhamn: Avresa dagligen med SK927 kl 12.50 med ankomst i Boston kl 15.20.
Från Boston: Avresa dagligen med SK928 kl 17.30 med ankomst efterföljande dag kl 7.00.

For ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour +46 8 797 29 44

Latest news