Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS opruster med ekstra aftenafgang til New York

September 15, 2015 06:05

Med 60.000 flere sæder mellem København og New York i 2016 styrker SAS sit tilbud til Skandinaviens frekvente rejsende. Den ekstra aftenafgang skal flyves for SAS af selskabet PrivatAir med en specialbygget Boeing 737, som det seneste år har fløjet Stavanger-Houston.

SAS flyver fra vintertrafikprogrammets start, i slutningen af oktober, to gange dagligt til New York fra København og sætter endnu en gang streg under sin position:

– SAS er det absolut største og mest dedikerede flyselskab på markedet mellem Skandinavien og USA – og ikke mindst til New York. Vi er glade for at kunne tilbyde denne aftenafgang, som er særlig attraktiv for rejsende, der ønsker at bruge en hel dag i København eller New York forud for rejsen. Det foretrækker blandt andre mange forretningsrejsende, siger koncerndirektør Eivind Roald, SAS.

I dag flyver SAS dagligt mellem København og New York med en afgang midt på dagen. Den nye SAS-afgang vil også afgå dagligt – undtagen tirsdage – kl. 18.25 fra København og retur fra New York kl. 22.55. Billetterne er til salg fra 16. september.

SAS fortsætter med to daglige New York-afgange næste år og vil i 2016 tilbyde mere end 60.000 ekstra sæder mellem København og New York. Det svarer til en øgning på omkring 25 %.

Lukning af olierute
Som en konsekvens af reducerede aktiviteter i olieindustrien har SAS også oplevet en markant nedgang i efterspørgsel på rejser mellem oliebyerne Stavanger og Houston. Det betyder, at der ikke længere er tilstrækkeligt fundament til at opretholde nicheruten.

– Olieruten var et udspring af kreativ og konstruktiv produktudvikling mellem SAS og vores kernekunder i olieindustrien, og vi har givet den et grundigt forsøg det seneste år ved at afsøge muligheder i markedet. Desværre må vi konstatere, at nedgangen i branchen også påvirker os, hvorfor vi flytter flyet til København-New York ruten, hvor markedspotentialet er væsentlig bedre lige nu, siger Eivind Roald.

Ruten til Houston betjenes for sidste gang fra Stavanger den 23. oktober og retur med ankomst i Stavanger den 24. oktober. SAS sørger for at hjælpe alle kunder, som er booket efter disse datoer.

– Jeg beklager naturligvis over for de kunder, som har været loyale på ruten, og som ikke længere tilbydes denne direkte mulighed, siger Eivind Roald.

Produkt og tidstabel
Ruten betjenes af PrivatAir for SAS med en Boeing 737, som frem til årsskiftet udelukkende vil være indrettet med Business-sæder, 44 stk. Derefter modificeres kabinen til 20 Business-sæder og 66 Go-sæder. Serviceoplægget er helt i linje med SAS’ øvrige oplæg på oversøiske ruter, dog tilbydes underholdningssystem med iPads.

Afgang København alle dage undtagen tirsdage kl. 18.25. Ankomst New York (EWR) kl. 21.35.
Afgang New York alle dage undtagen tirsdage kl. 22.55. Ankomst København kl. 12.45 (dagen efter).

Større fly til Stavanger
I tillæg ændrer SAS flytypen fra CRJ900 til Airbus 320 og 321 på flere afgange på ruten mellem København og Stavanger, hvilket betyder, at antallet af sæder øges med omkring 20 %.

For yderligere oplysninger kontakt venligst
SAS presseafdeling +45 32 32 31 35

Latest news