Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS på Folkemødet: Luftfart skal have reelt politisk fokus

June 11, 2015 11:06

50.000 SAS-sæder om dagen ud og ind af Danmark skaber 5.000 direkte arbejdspladser, endnu flere tusinde afledte jobs og et rutenetværk intet andet flyselskab kan tilbyde. Men investering i nye fly, ruter og arbejdspladser kræver gode betingelser for luftfarten. Og luftfart er vigtig for nationen, siger danskerne i en undersøgelse foretaget af Brancheforeningen Dansk Luftfart.

Politikerne bør arbejde for Danmark som en konkurrencedygtig luftfartsnation. Det mener 88 % af danskerne i nogen, høj eller meget høj grad*. Og ønskerne er reelle nok. I en rapport fra Dansk Luftfart fremgår det, at et større politisk fokus på luftfart kan øge branchens bidrag til samfundsøkonomien med 8 milliarder kroner og skabe yderligere 16.000 arbejdspladser frem til 2020.

Med mere end 40 % af markedet i Københavns Lufthavn bidrager SAS væsentligt til en voksende luftfart.

– SAS vil gerne fastholde og udvikle de bidrag via vores netværk ud og ind af København og andre danske lufthavne, siger koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen, SAS.

– Men det er dyrt at drive skandinavisk baseret luftfart, og vi skal hele tiden udvikle vores tilbud til kunderne med nye fly, digitale tjenester, lufthavnsservices og ruter. Det vil vi kunne gøre endnu bedre med de rette rammebetingelser og politisk satsning på luftfart.

SAS har fire overordnede ønsker til bedre vækstbetingelser i Danmark, Skandinavien og globalt:

–          Et værn mod regelshopping gennem ens regler i EU for eksempel ved direkte ansættelse i flyselskaberne

–          Et loft over omkostninger til lufthavns-security og tilsyn og dermed fjernelse af belastningen fra flyselskaberne

–          Lavere afgifter i lufthavne og for overflyvning, som gavner billetprisen i sidste ende

–          En sektorordning med europæiske rammer for nationale løsninger

Mød SAS på Folkemødet
Dansk Industri, Klostergaarden, torsdag kl. 17.30-18.30, når vi sætter ”Dansk Luftfart under pres”
HK, Kæmpestranden, fredsag kl. 17.30-18.30, hvor vi diskuterer ”Er vi på vej mod et Ryanair-samfund?”

* Undersøgelsen er udarbejdet i februar 2015 af Epinion på baggrund af i alt 1009 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover.

For yderligere oplysninger kontakt
SAS presseafdeling 3232 3135

Latest news