Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS anställer Mats O. Eklund för att stärka den digitala utvecklingen

December 19, 2016 15:32

SAS fortsätter att uveckla sin ledande digitala position i Skandinavien, och bygger nu upp en ny organisation inom IT och digital innovation. Som en viktig del i den nya organisationen har Mats O. Eklund utsetts till Vice President och ansvarig för SAS Commercial IT & Digital Development.

– Med sin långa erfarenhet av att driva storskalig digital omvandling i resebranschen, kommer Mats att spela en viktig roll när det gäller att utnyttja digitaliseringens möjligheter och att öka takten i nästa steg i SAS tillväxtstrategi, säger Mattias Forsberg, koncerndirektör och CIO, SAS IT & Digital Innovation.

Mats har över tio års erfarenhet från fritidsresebranschen hos TUI/Fritidsresor, som Mainstream CIO (Europa), med ansvar för att driva digital förändring, och innan dess som CIO TUI Norden med ansvar för onlinestrategi och förändring. Mats är för närvarande chef för IT Delivery på Axfood, Sveriges näst största dagligvarukoncern. Mats utnämndes till Årets CIO 2007 i Sverige.

– Det är väldigt spännande att få chansen att ta en av de framträdande rollerna i SAS fortsatta resa mot digitalisering, säger Mats O. Eklund. Jag ser fram emot att bli en del i genomförandet av SAS vision att göra livet enklare för Skandinaviens frekventa resenärer.

Mats tillträder sin tjänst på SAS under mars 2017.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

Latest news