Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS och Samsung gör flygresandet enklare

July 28, 2016 08:55

SAS fortsätter sin satsning på innovationer, digitalisering och att ta fram nya smarta lösningar som gör resandet enklare. Som ett ytterligare steg i riktningen mot bärbar teknologi har nu SAS innovationsavdelning, SAS Labs, tillsammans med Samsung tagit fram en lösning som ger resenärer tillgång till SAS app och Smart Pass i Samsungs smarta klocka Gear S2. 

Förutom att kunna boarda sin flight får SAS resenärer tillgång till all information i sin klocka, som avgångstid, från vilken gate och sittplats ombord. Resenärer med klockan kan även nyttja SAS Smart Pass. Genom att placera klockan på NFC-läsaren kan du trådlöst och enkelt passera kontrollerna på flygplatsen.

–         Vi satsar hela tiden på att göra livet enklare för våra resenärer. Förutom ett bra nätverk, och viktiga delar som Fast Track och SAS lounger, så är smarta digitala lösningar en viktig del i att göra resandet ännu enklare framöver, säger Massimo Pascotto, Head of SAS Labs.

SAS Labs har sedan tidigare testat NFC-teknik i bland annat ett mikrochipimplantat, ringar och armband. Sedan tidigare finns SAS app även för iOS och Smart Pass finns dessutom redan tillgänglig i SAS app för Android.

–         Jag tror de flesta av oss någon gång stått vid incheckningen med väskor i händerna och kämpat med att få fram mobilen eller pappersbiljetten ur innerfickan utan att sinka kön. Denna situation har vi nu tillsammans med SAS bidragit till en lösning på som vi hoppas ska göra resandet både enklare och mindre stressigt, säger Adam Fors, Nordisk Marknadschef på Samsung.   

Appen finns tillgänglig i Galaxy Apps  och är kompatibel med SAS app version 2.13 för Android.

Video kring att resa med Smart Pass:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=QNSsW74Voj4 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

Latest news