Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS redo för take off till Los Angeles

March 14, 2016 08:00

Idag lyfter SAS första avgång från Stockholm till Los Angeles. Det är SAS åttonde direktlinje till USA och en del av flygbolagets stora långdistanssatsning. I slutet av mars startar rutten Köpenhamn – Boston och i september börjar SAS flyga till Miami från både Köpenhamn och Oslo. SAS nya långdistanskabiner har fått mycket goda omdömen av kunderna, och inkluderar bland annat ett nytt underhållningssystem och wifi för samtliga klasser.

SAS har en historia med Kalifornien. 1954 startade den första rutten mellan Skandinavien och Los Angeles – då som första flygbolag någonsin att korsa polarområdet. Det möjliggjordes tack vare SAS egen navigationsteknik, som dessutom förkortade sträckan med tusen kilometer. Det dröjde hela fem år innan konkurrenterna följde efter, vilket innebar att SAS under en längre tid var mycket betydelsefulla inte minst för filmindustrin som pendlade mellan USA och Europa.

– Det är stort att få vara med om att reintroducera vår historiska linje till Los Angeles. I och med uppstarten av sträckan Stockholm – Los Angeles med dagliga avgångar, länkar vi nu åter samman två högdynamiska och innovativa regioner i världen, säger Rickard Gustafson, vd och Koncernchef SAS.

SAS satsning på långdistansflottan innebär bland annat helt nya kabiner. Åtta existerande flygplan har byggts om, och två helt nya flygplan togs in under hösten 2015. I den nya kabinen är material och färgval utvalda för att skapa en lugn och välkomnande atmosfär. Platserna i SAS Go och SAS Plus är utformade med bra förvaring som skapar extra utrymme. I SAS Business har alla platser direktaccess till mittgången och stolar som går att fälla helt till sängläge. Sängarna i SAS Business är bäddade med sängkläder från Hästens och i hela kabinen finns ett nytt underhållningssystem med HD-skärmar samt trådlös internetuppkoppling.

– SAS har förmodligen den bästa Business classen som just nu erbjuds mellan Europa och USA. Kunderna är väldigt nöjda med alltifrån stolarna och underhållningen till wifi och design, och det nya servicekonceptet fått ett varmt mottagande och väldigt fina omdömen.  Vi är glada över att våra satsningar bär frukt, vilket bland annat har visat sig genom att SAS nyligen utsågs till Bästa Intercont-bolag på resebranschens motsvarighet till Oscarsgalan, säger Rickard Gustafson.

SAS har idag långdistansflygningar från Skandinavien till New York, Washington DC, Chicago, San Francisco, Peking, Shanghai, Tokyo och Hongkong. Senare under 2016 öppnar SAS även nya linjer från Skandinavien till Boston och Miami.


Tidtabell Arlanda – Los Angeles

Avresa alla dagar i veckan från Arlanda med SK939 kl 9:50 med ankomst i Los Angeles kl 12:15.
Avresa alla dagar i veckan från Los Angeles med SK940 kl 14:15 med ankomst på Arlanda kl 10:00.

Fakta om SAS nya kabiner

Bilder från den nya kabinen finns tillgängliga för nedladdning här.

SAS Go
Säteskonfiguration: 2-4-2
Pitch: 31”/32”
On-demand underhållningssystem med 9” HD-skärmar
Ett eluttag per stolspar och eget USB-uttag

SAS Plus
Säteskonfiguration: 2-3-2
Pitch: 38”
On-demand underhållningssystem med 12” HD-skärmar
Eget eluttag och eget USB-uttag

SAS Business
Säteskonfiguration: 1-2-1
Direktaccess till mittgången från alla platser
Fullt sängläge med minst 196 cm bäddlängd
Stol med massagefunktion
On-demand underhållningssystem med 15” HD-skärmar
Eget eluttag och eget USB-uttag

Mer detaljer om den uppdaterade kabinen finns på www.sas.se/allt-om-resan/ombord/ny-kabin-pa-internationella-rutter/

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

Latest news