Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS ställer in flyg även under tisdagen med anledning av den pågående pilotstrejken

June 13, 2016 12:05

Pilotfacket avvisade natten till måndag även medlarnas andra bud, vilket SAS accepterade. Även under tisdagen ställs därför samtliga flygningar in som planerats flyga med SAS svenska piloter som fortsatt är i strejk. Flygningar som utförs av danska och norska piloter, liksom flygningar via de flygbolag vi samarbetar med, planeras att fungera som vanligt. SAS uppmanar resenärerna att besöka sas.se/info. Under tisdagen påverkar det cirka 240 avgångar och 25 500 passagerare.

– Jag ber om ursäkt till alla SAS-kunder för att svenska pilotföreningen har beslutat sig för att fortsätta sin strejk. Det påverkar våra kunder och vi har gjort allt som stått i vår makt för att undvika en strejk men tyvärr har vi fortfarande inte lyckats komma fram till en överenskommelse. Vårt fokus just nu är att ta hand om våra kunder och vi arbetar nogsamt med att hjälpa alla passagerare som påverkas av strejken, säger Karin Nyman, Vice President Communications på SAS.

Den svenska pilotföreningen, SPF har sedan i fredags, den 10 juni, tagit ut 400 medlemmar som flyger short-haul i en strejk. Flygningar genomförda av SAS med svenska piloter kommer därför fortsatt tyvärr att ställas in. SAS bemannar nu kundtjänst och sociala medier med all tillgänglig personal för att fortsätta ta hand om de resenärer som tyvärr drabbas av den pågående strejken.

SAS uppdatera fortlöpande sina hemsidor med information och skickar också uppdateringar via SMS och e-post till passagerarna. Vi uppmanar alla resande att kontinuerlig följa utvecklingen via vår hemsida eller i SAS sociala medier samt säkerställa att ha aktuell reseinformation innan man reser ut till flygplatsen.

SAS lägger löpande upp de flyg som inte påverkas av strejken på sas.se/info.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

Latest news