Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Storslam för SAS i Grand Travel Award

February 17, 2016 07:00

I årets upplaga av Grand Travel Award, där reseagenter nominerar utmärkelser inom ett 20-tal områden, vann SAS i samtliga nominerade kategorier: Bästa transport inrikes, Bästa flygbolag Europa och Bästa flygbolag interkontinental. Dessutom var SAS globala försäljningsdirektör Annelie Nässén nominerad som en av tre personer i kategorin Årets Chef – och även där vann SAS i tuff konkurrens.

Årets Grand Travel Award-ceremoni – resebranschens motsvarighet till Oscarsgalan – var den 24:e i ordningen och ägde rum på Grand Hotel i Stockholm på tisdagskvällen. Totalt 1 200 representanter från resebranschen röstade på ett tjugotal kategorier inom olika områden. SAS var i år nominerade i totalt fyra kategorier – Bästa transport Inrikes, Bästa flygbolag Europa, Bästa flygbolag interkontinentalt och Årets Chef – och vann i samtliga. Konkurrensen var hård mot bland andra British Airways, Emirates och Norwegian.

– Det är otroligt glädjande att se att våra satsningar bär frukt och att det lockar många passagerare att resa med oss. Vi har stärkt vårt erbjudande på inrikeslinjer med en attraktiv tidtabell och nya Café Lounger för ett smidigt resande. Inom Europa har vi lanserat närmare 50 säsongsbetonade linjer så att fler kan välja SAS när de reser på semester. Vi har lyssnat på våra kunder som efterfrågar nya destinationer till exempelvis USA, och svarar med flera nya direktlinjer till både USA:s öst- och västkust under året, säger Annelie Nässén, global försäljningsdirektör på SAS.

– Det känns helt fantastiskt att ha fått branschens förtroende på det här sättet; att vara förstahandsvalet inte bara inom Skandinavien utan även ute i Europa och resten av världen. Samtidigt är vi oerhört glada för och stolta över Annelie och det otroliga jobb hon gör som global försäljningsdirektör, och att det uppmärksammas även utanför SAS, säger Eivind Roald, kommersiell koncerndirektör på SAS.

Digitala satsningar är en del av SAS prioriteringar under 2016 för att göra livet enklare för frekventa resenärer. Under året gör SAS en stor digital satsning för att kunderna ska kunna hantera sin resa och omkringliggande tjänster helt digitalt. Syftet är att erbjuda varje kund en så relevant och individanpassad upplevelse. En annan nyhet är SAS Go Light som lanseras i slutet av april. SAS Go Light erbjuder lägre pris på resor inom Europa för de som reser lätt, det vill säga utan incheckat bagage.

Motivering Årets Chef: Annelie Nässén, SAS

”Annelie Nässén har tagit sig till toppen i en stentuff bransch. Med uppdraget att ställa om säljorganisationen leder hon sin arbetsgivare in i framtiden. Från omgivningen hörs bara lovord. Hon får Så Att Säga både SAS affärer och affärsresenärer att lyfta.”


Motivering Bästa transport inrikes: SAS

”Lojaliteten bland kunderna är stor, vilket visar bolagets styrka. Med bra service och flyg som håller tidtabellen flyger man in i affärsresenärernas hjärta. SAS kvalitet är frekvent för frekventa resenärer.”


Motivering Bästa flygbolag Europa: SAS

”Med smidigt priskoncept, nya digitala tjänster, utvecklat lojalitetsprogram, bra support mot resebyråer och med en lång rad nya semesterlinjer i somras håller man greppet om sina travelers. SAS vet hur man flirtar med sina frekventa Europaresenärer. Love is still in the air.”


Motivering Bästa flygbolag interkontinentalt: SAS

”Ny långlinje till Hongkong och snart fler rutter till USA, nyrenoverade långlinjekabiner och nya långlinjeplan. Resebyråer uppskattar punktligheten, servicen och supporten. SAS går all in i sin nya interkontsatsning – resenärerna kammar hem vinsten.”

Mer information om Grand Travel Award finns på: http://www.travelnews.se/special/

Nyheter från SAS

  • I september 2015 öppnade SAS en ny direktlinje mellan Stockholm och Hong Kong
  • I mars öppnar SAS direktlinjer mellan Stockholm och Los Angeles samt mellan Köpenhamn och Boston. I höst börjar SAS även flyga direkt till Miami från både Oslo och Köpenhamn
  • SAS satsar på inrikesresenärerna med SAS Café Lounger. Den senaste öppnade på Malmö Airport i februari och nästa planeras på Luleå Airport i april. SAS har sedan tidigare Café Lounger i Trondheim och Tromsö i Norge.
  • SAS Café Lounge är till för resenärer i SAS Plus och Guld- och Diamantmedlemmar i SAS EuroBonus-program.
  • Med SAS Go Light kan de som reser med endast handbagage köpa biljetter till ett förmånligt pris. Pilotprojektet på sex europeiska destinationer i höstas föll väl ut, och från och med den 27 april utökar SAS sitt Go Light-erbjudande till samtliga destinationer i Europa.
  • SAS förnyar flygplansflottan och under 2016 levereras både nya Airbus A330E och Airbus A320neo.
  • SAS har under 2015 uppgraderat kabininteriören i samtliga Airbus A330 och påbörjat uppgraderingen av Airbus A340 som förväntas vara klart till sommaren 2016.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel +46 8 797 29 44

Latest news