Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

120 000 fler passagerare flög med SAS

July 7, 2017 09:02

Under juni reste totalt 2,9 miljoner resenärer med SAS, en ökning med över 4% jämfört med föregående år. Utvecklingen visar att SAS satsningar på de som reser ofta – både i affärs- och fritidssyfte – är framgångsrik.

SAS strategi att utöka erbjudandet med fler fritidsdestinationer och fler interkontinentala linjer, välkomnas av våra kunder och i sommar erbjuder vi fler säsongslinjer än tidigare. I årets sommarprogram utökar vi kapaciteten till Sydeuropa med cirka 200 000 stolar under juni till augusti jämfört med förra året och lanserar nya destinationer såsom exempelvis Lissabon, Ibiza och Shannon.

Under juni ökade SAS totala trafik med nästan 8%. Tillväxten var störst på de intraskandinaviska och europeiska linjerna, drivet av en positiv utveckling på de fritidsorienterade linjerna, där trafiken ökade med över 20%. På SAS inrikeslinjer ökade trafiken med drygt 7%. SAS ökade under månaden den totala kapaciteten med cirka 8%.

–       När våra frekventa resenärer är lediga vill de fortsätta att resa, och i år förbättrar vi vårt erbjudande med fler direktlinjer sommartid, såväl inom Europa, som till USA och Asien. Det är glädjande att Skandinaviens frekventa resenärer uppskattar vårt utökade kunderbjudande och att de väljer SAS i såväl tjänsten, som när de reser privat, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Den nominella yielden^ och PASK var 3% och 2% högre i juni 2017, jämfört med föregående år. 

^ Yielden definieras som passagerarintäkter dividerat med betalda passagerarkilometer, RPK, exklusive charter.

* PASK definieras som passagerarintäkter dividerat med erbjudna stolskilometer, ASK, exklusive charter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS pressjour, tel +46 8 797 29 44

Latest news