Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS indgår aftale om salg af Cimber og 11 CRJ900

January 24, 2017 08:02

SAS har indgået aftale om salg af Cimber til CityJet samt salg af 11 fly af typen CRJ900. Frasalget af Cimber er en del af SAS’ strategi om lade eksterne operatører håndtere regionaltrafik gennem et såkaldt wet lease samarbejde. Når transaktionen er gennemført som planlagt den 31. januar 2017, bestiller CityJet op til ti fabriksnye CRJ900, som skal anvendes i wet lease produktion for SAS.

Cimber er et hel ejet dansk flyselskab, som SAS erhvervede i februar 2015 for at få tilgang til en specialist inden for regionalflyvninger og opbygge en fleksibel produktionsplatform. Cimber har fløjet regionale flyvninger på vegne af SAS inden for Skandinavien og Nordeuropa med SAS-ejede CRJ900-fly.

Salget af Cimber indgår i en forenkling af SAS’ produktionsplatform, hvor SAS producerer de store trafikstrømme med en ensartet flåde, mens de mindre strækninger håndteres af samarbejdspartnere. Gennem denne strategi kan SAS optimere driften og løbende tilpasse produktionen til mængden af trafik. CityJet er en af SAS’ strategiske samarbejdspartnere, som allerede flyver otte CRJ900 for SAS gennem et wet lease samarbejde.

–          Salget af Cimber er i linje med vores strategi om at forenkle og fokusere SAS’ egen produktionsplatform. Takket være synergier mellem CityJet og Cimber sænkes produktionsomkostningerne yderligere, hvilket er en forudsætning for at opretholde og udvikle regionale ruter til fordel for SAS’ kunder, siger Rickard Gustafson, SAS VD og koncernchef.

Aftalen indebærer en ny 6-årig wet lease-kontrakt med CityJet samt en forlængelse af den nuværende wet lease-aftale med tre år. Sammenlagt vil SAS have kontrakt på 22 CRJ900 fly fra CityJet efter denne transaktion.

–          Den vækst som opnås gennem købet af Cimber, er i linje med CityJets strategi om at opbygge en position som leverandør af jet-kapacitet i Europa og følger vores fremgangsrige introduktion af wet lease kapacitet til SAS i marts 2016. Vi glæder os over at kunne byde Cimbers medarbejdere velkomne til CityJet-familien, som består af 870 medarbejdere, hvoraf næsten 200 allerede er baseret i den nordiske region, siger Pat Byrne, bestyrelsesformand i CityJet.

SAS’ 11 CRJ900 vil blive solgt i perioden fra februar 2017 til midten af 2017. Ved salget vil flyenes vedligeholdelsesmæssige status blive vurderet, hvilket vil påvirke realisationsresultatet af flyene. CityJet vil få leveret ti fabriksnye CRJ900 fra andet halvår af 2017 til starten af 2018, som erstatning for SAS’ tidligere CRJ900.

Frasalget af Cimber vil få en negativ engangseffekt på det økonomiske resultat for første kvartal 2016/2017 på ca. 20 MSEK.

For yderligere information

SAS presseafdeling DK +45 32 32 55 45

Latest news