Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS presenterar sommaren 2018 - 6 nya destinationer och 27 nya direktlinjer från Skandinavien

October 16, 2017 14:30

SAS fortsätter att bredda och utöka sitt utbud till och från Skandinavien och öppnar under sommaren 2018 bland annat 27 nya direktlinjer och börjar flyga till 6 nya destinationer – Verona, Sarajevo, Genoa, Toulon, Beirut och inrikes till Örnsköldsvik. Satsningen på destinationer i södra Europa fortsätter, med bland annat fortsatta ökningar på Portugal, Spanien, Kroatien och Italien. Malaga får även nya direktlinjer från Malmö och Skellefteå.

Totalt ökar SAS sitt utbud med över 110 000 flygstolar från Skandinavien till Kroatien, Portugal, Italien och Spanien och öppnar fem nya direktlinjer från Skandinavien.

Några av nyheterna från Sverige är en nya direktlinjer till Verona, Gazipasa och Birmingham och en ökning i antalet avgångar till populära destinationer som Palma, Lissabon, Malaga och Rom.

–        SAS fortsätter att stärka sitt erbjudande till fritidsdestinationer under sommarhalvåret. Förutom en rad spännande nyheter så vi ökar vi även närvaron på våra mest populära destinationer. Vi stärker vårt ombordkoncept med en ny kabin, ny mat och dryck. Samtidigt jobbar vi vidare med att skapa ett hållbart resande, bland annat i form av satsningar på biobränsle och 30 helt nya flyg med upp till 18 procent lägre bränsleförbrukning och utsläpp. Vi ser fram emot att hälsa våra resenärer varmt välkomna ombord, säger Rickard Gustafsson.

Intresset för resor till Italien fortsätter. Nästa sommar lanserar SAS nya linjer till Verona, med närhet till Gardasjön, och Christopher Columbus hemstad Genoa, som även ligger nära populära Cinque Terre (flygs från/via Köpenhamn). SAS ökar även upp antalet avgångar till Rom från sex till nio avgångar i veckan från Stockholm.

SAS dubblerade antalet flygstolar till Portugal den gångna sommaren och fortsätter öka även 2018. Lissabon ökar till 3 avgångar i veckan från Stockholm och en ny direktlinje från Köpenhamn. SAS flyger även till Faro i södra Portugal.

Ett av skandinavernas favoritländer – Spanien – fortsätter behålla sin popularitet, och SAS flyger nu över en miljon Skandinaver under sommarmånaderna. Palma de Mallorca får 11 avgångar i veckan från Sverige och till Malaga kommer man kunna flyga direkt från Stockholm och Göteborg, men nytt för i år även från Malmö och Skellefteå.

Redan 1959 flög SAS med jetflyg (Caravelle SE-210) till Beirut, och börjar från sommaren åter att flyga till huvudstaden i Libanon från/via Köpenhamn. Till Bosniens huvudstad Sarajevo, som bland annat lockar med mat, kultur, nattliv och historia, börjar SAS flyga 2 gånger i veckan från/via Köpenhamn. En ny destination blir även Toulon, mellan Nice och Marseilles, bara några mil från St. Tropez.

SAS börjar även åter att flyga direkt från Stockholm till Gazipasa i Turkiet, strax sydost om Alanya.

Efterfrågan på resor till Kroatien innebär att SAS även i år fortsätter öka antalet flygstolar med 60 000 mot förra året. Totalt har SAS ökat med 330 000 flygstolar sedan 2010 och flyger nu till Pula, Split och Dubrovnik.

Inrikes satsar SAS bland annat på att åter öppna en direktlinje mellan Stockholm och Örnsköldsvik, med upp till fyra gånger dagligen.

Övriga satsningar från SAS

Förutom Beirut och Genoa, så storsatsar SAS på danska Aarhus dit en daglig avgång kommer att flygas från Stockholm. Aarhus får även nya direktlinjer till Oslo, München, Palma och Split.

Hong Kong fortsätter öka i popularitet och kommer under sommaren att fortsätta flygas 5 gånger i veckan från Stockholm.

Biljettförsäljningen till SAS sommartrafikprogram 2018, som inleds gradvis från mars har nu öppnat.

Läs mer om några av sommardestinationerna här:
Beirut
http://www.destinationlebanon.gov.lb/

Verona
http://www.tourism.verona.it/en

Toulon
http://toulontourisme.com/en/

Genoa
http://www.cinqueterre.eu.com/sv/

Lissabon
https://www.visitlisboa.com/

Sarajevo
https://sarajevo.travel/en
http://www.bhtourism.ba/eng/

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

Latest news