Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS Scholarship söker framtidens idéer i unikt mentorprogram

October 25, 2017 08:30

Hur kan vi vara med och förändra världen om vi inte sett den? Nu lanseras SAS Scholarship där tre personer med idéer som kan vara med och förändra framtiden kommer att erbjudas en möjlighet att utveckla sina idéer genom ett unikt mentorprogram. Tillsammans med sin mentor planeras och genomförs ett skräddarsytt program som består av resor ut i världen, nya intryck och möten med mentorer som redan påverkat världen inom sina områden.

Resenärer är de som historiskt gjort skillnad och de som också i framtiden kommer att bidra till att utveckla världen. Detta är också bakgrunden till SAS Scholarship.

–        Det är genom att upptäcka världen som vi kan förstå den och vara delaktiga i att utveckla den. I över 70 år har SAS varit del av små och stora innovationer och nya upptäckter för resenärer runt om i världen. Jag hoppas att SAS Scholarship kan bidra till utvecklingen av ännu fler idéer, säger Didrik Fjeldstad VP Brand & Marketing, på SAS.  

De tre vinnarna av SAS Scholarship paras ihop med tongivande mentorer som redan har gjort skillnad i världen inom sina respektive områden. Mentorerna kommer stötta med sin kunskap, erfarenhet och sitt nätverk och tillsammans med SAS skapa unika upplevelser som kan bidra till förverkligandet av varje idé.

Resandets positiva effekter på oss människor

Forskning visar att de intryck vi får av att resa har en positiv inverkan på oss som individer. Att resa ger oss större förtroende för andra människor och världen, vi blir bättre på att lösa problem, mer ödmjuka, mer empatiska, stabilare, vi blir lyckligare – och kreativiteten ökar*. Med detta som utgångspunkt startar vi SAS Scholarship.

Om SAS Scholarship
– Ansökningarna sker via bild eller film där du som söker beskriver hur du vill skapa förändring.
– Sista ansökningsdag är den 30 november.
– Vinnarna presenteras senast den 20 december.
– De skräddarsydda resorna genomförs första kvartalet 2018.
– Öppet för ansökningar från Danmark, Norge och Sverige.
– Läs mer på: www.sasscholarship.com

Forskning om de positiva effekterna av resande
– Maddux, Galinsky, Cultural Borders and Mental Barriers: The Relationship Between Living Abroad and Creativity
– Neyer, Mund, Zimmerman, Personality-Relationship Transactions Revisited 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

Latest news