Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Nordiske topledere slår sig sammen for en bæredygtig fremtid

October 31, 2018 13:00

I dag annoncerede en gruppe nordiske topledere et fælles initiativ, der skal sætte fart under realiseringen af FN’s Verdensmål. Under denne uges session nr. 70 i Nordisk Råd i Oslo præsenterede repræsentanter fra gruppen deres fælles ambitioner for den norske statsminister Erna Solberg.

Gruppen består af topledere fra Equinor, Hydro, GSMA, Íslandsbanki, Nokia, SAS, Swedbank, Telenor Group, Telia Company, Vestas og Yara. Toplederne har slået sig sammen for at tale med en fælles stemme om behovet for at nyskabe de forretningsmodeller, der skal drive transitionen til et økonomisk fundament i det 21. århundrede, der er baseret på etiske, sociale og miljømæssige prioriteringer i vores tid. Initiativet skaber desuden en platform for de nordiske statsministre til kommunikation direkte med toplederne om, hvordan vi kommer fra bæredygtighed som en øvelse i overholdelse af standarder til formålsdrevne virksomheder. Et primært mål er at finde metoder med støre effekt via samarbejde.

-SAS tager ambitiøse greb for at reducere negative konsekvenser fra luftfarten gennem innovation, smarte løsninger og store investeringer i sidste teknologi uden at gå på kompromis med flyets vigtige rolle i vores samfund – at gøre det muligt for mennesker at mødes om med bidrag il værdiskabelse og positiv vækst, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Forankret i forretningsstrategier

Toplederne har forpligtet sig til at rette virksomhedsstrategierne ind efter FN’s Verdensmål og til at undersøge mulighederne for samarbejde. Platformen vil danne basis for erfaringsudveksling, delt læring og undersøgelse af, hvordan virksomhederne bedst kan måle effekten og maksimere påvirkningen af deres indsats.

-Med henvisning til FNs bæredygtige mål 9, 12 og 13, vil SAS reducere CO2-udslippene med 25 % inden 2030, og bruge avanceret biobrændsel tilsvarende alle SAS indenrigsfly, siger Rickard Gustafson.

Fælles brev til de nordiske statsministre

På de tidlige stadier af initiativets tilblivelse har toplederne sendt et fælles brev til de nordiske statsministre i juni 2018, hvor ambitionerne blev annonceret. Dette resulterede i dagens møde med statsminister Erna Solberg under Nordisk Råds 70. fælles session, hvor toplederne præsenterede de fælles ambitioner på vegne af initiativet sammen med et opdateret fælles brev. Gruppen diskuterede desuden vigtigheden af global handel og offentlige og private partnerskaber som vitale forudsætninger for at opnå FN’s Verdensmål.

Læs brevet til de nordiske statsministre og udtalelser fra de 11 koncernchefer her.

For yderligere information kontakt venligst SAS’ presseafdeling +4532323135

Latest news