Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Ökat antal passagerare i säsongsanpassad trafik

December 7, 2018 11:02

Under november minskade SAS kapacitet och trafik i enlighet med planerad säsongsanpassning. Totalt reste 2,3 miljoner passagerare med SAS, en ökning med cirka 46 000 jämfört med november 2017. Samtidigt ökade kabinfaktorn och enhetsintäkten.

Till följd av SAS säsongsanpassning minskade SAS trafik med 11% jämfört med oktober månad. Jämfört med november 2017 ökade den reguljära trafiken med 0,8% samtidigt som kapaciteten var nästan oförändrad (+0,1%), vilket innebar att kabinfaktorn ökade med 0,4 procentenheter till 69,0%. Under månaden ökade trafiken på de interkontinentala linjerna, samt på linjerna inom Skandinavien, samtidigt som den minskade något på europeiska linjer utanför Skandinavien, jämfört med samma månad föregående år.

-Vi fortsätter anpassa vårt nätverk efter säsongsmässig efterfrågan och det ger resultat i form av fler passagerare, höjd kabinfaktor och ökad enhetsintäkt. Vi ser nu fram emot att göra ytterligare investeringar i kunderbjudandet under det kommande året, samtidigt som vi fortsätter resan mot en allt mer effektiv och hållbar verksamhet. Tillsammans kommer det stärka vår konkurrenskraft ytterligare, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

 

Den nominella yielden* och PASK** steg med 5.0% respektive 5.7% under november 2018 jämfört med november 2017.

* Yielden definieras som passagerarintäkter dividerat med betalda passagerarkilometer, RPK, exklusive charter. 

** PASK definieras som passagerarintäkter dividerat med erbjudna stolskilometer, ASK, exklusive charter. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS pressjour, tel +46 8 797 29 44

SAS trafiktal publiceras normalt kl 11 den femte arbetsdagen följande månad. För detaljerad information och definitioner om SAS trafikutveckling hänvisas till www.sasgroup.net 

SAS är Skandinaviens ledande flygbolag med dagliga flygresor till destinationer i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 28 partners erbjuda över 1 300 resmål världen i 191 länder. För mer information, besök www.sas.se.                        

Latest news