Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS öppnar ny linje från Köpenhamn till Hong Kong

June 14, 2018 13:47

I oktober öppnar SAS en ny flyglinje från Köpenhamn till Hong Kong. Det innebär att rutten som nu flygs från Stockholm, Arlanda, till Hong Kong flyttas till Köpenhamn och Kastrup från och med vinterprogrammet 2018.

SAS har sedan starten för tre år sedan upplevt utmaningar på Stockholm-Hong Kong-rutten när det gäller lönsamheten. Men tack vare en ny slottid kommer SAS nu att kunna erbjuda en mer attraktiv tidtabell med efterfrågade nattflygningar till och från Hong Kong. För att kunna utnyttja den nya slottiden och erbjuda ett nattflyg till Skandinavien från Hong Kong behöver rutten av operationella skäl flygas från Köpenhamn.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder en bättre tidtabell med nattflygningar till och från Kastrup. Självklart är det tråkigt att vi flyttar från Stockholm, men Köpenhamn erbjuder i det här fallet bättre långsiktiga förutsättningar för att vi ska kunna erbjuda en attraktiv kundupplevelse, säger Karl Sandlund, EVP Commercial, SAS.   

SAS kommer att flyga från Köpenhamn till Hong Kong fem dagar i veckan med goda anslutningsmöjligheter från Stockholm, resten av Skandinavien och hela norra Europa. Möjligheten att flyga från Köpenhamn ger bra långsiktiga marknadsförutsättningar med ett stort upptagningsområde och operationella fördelar. 

– SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Biljetterna kommer att vara bokningsbara från 15 juni 2018 och premiärflygningen är den 28 oktober 2018. De passagerare som redan bokat en resa från Stockholm kommer att bli ombokade via Köpenhamn till Hong Kong.

Från och med 28 oktober 2018 gäller följande tidtabell:

  • Flight SK965 avgår från CPH 20:55 och ankommer Hong Kong 14:45 dagen efter i lokal tid. Avgång alla dagar utom måndag och tisdag.
  • Flight SK966 avgår från HKG 01:20 lokal tid och ankommer CPH 06:20 samma dag. Avgång alla dagar utom onsdag och torsdag.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

Latest news