Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Som det første flyselskapet i Norden lanserer SAS høyhastighets Wi-Fi

May 16, 2018 13:00

På SAS’ kort-og mellomdistanseruter har passasjerene nå tilgang til et stabilt, raskt og kraftig Internett, slik at de kan streame og jobbe ombord uten problemer.

I dag lanserer SAS nye høyhastighets Wi-Fi på kort- og mellomdistanseruter mellom Skandinavia og Europa.

SAS’ nye WiFi er det beste produktet på markedet. Det er mer stabilt, raskere og kraftigere enn mange av løsningene som finnes i bransjen i dag.

Det betyr at passasjerene ombord på flyet nå kan streame favorittfilmene sine, være på sosiale medier, sende bilder fra flysetet eller svare på e-post.  

– Vi har gjort en stor investering som sikrer at våre kunder får den beste opplevelsen ombord, og vil sammen med de siste investeringene i nye A32neo-flyene gjøre SAS enda mer konkurransedyktige og opprettholde en sterk posisjon på det skandinaviske markedet, sier Rickard Gustafson, konserndirektør i SAS.

Passasjerene kan begynne å streame og være på nett så snart flyet er i luften.

Dette nye trådløse nettverket gir også en mer effektiv drift. Mannskapet kan for eksempel bestille drivstoff og få oppdaterte værmeldinger mens de er i luften.

SAS Wi-Fi er allerede installert på 28 fly, og i september vil ca. 40 fly ha det nye høyhastighets Wi-Fi-nettverket ombord. SAS forventer at det er installert på flertallet av flyene i første kvartal 2020.

– Stabilt og raskt Wi-Fi er en service som kreves av moderne reisende. Både fritidsreisende som ønsker å se på favorittseriene sine på ferie og forretningsfolk som trenger å jobbe ombord, har behov for høy kvalitet og stabilitet når de er på nett. Det er en investering i en ekstraordinær kundeopplevelse for våre passasjerer, sier Rickard Gustafson, CEO.

10 ganger raskere en tradisjonelt Wi-Fi ombord

SAS Wi-Fi er basert på et satellittkommunikasjonssystem levert av Viasat Inc., et globalt selskab fra California i USA, som leverer Internett til private, det offentlige, militæret og flyselskaper.

– Viasats satellittbaserte Internett-tjeneste ombord i fly avleder signaler og energi fra verdens kraftigste satellitter. Det betyr at tjenesten er 10 ganger raskere enn den tradisjonelle Wi-Fi-tjenesten ombord i fly, sier Don Buchman, General Manager & Vice President, Viasat Inc. Commercial Aviation.

Det er Viasat-satellitten ‘Ka-Sat’ som står bak SAS WiFi. Ka-Sat sirkler Jorden med en hastighet på cirka 28 000 kilometer/timen, og den har 82 signalpunkter fordelt over Europa. Hver gang passasjerer besøker et nettsted i luften, sendes et signal til og fra et punkt på bakken.

Betalingsmodell. Reisende med medlemskap i SAS Plus, EuroBonus Diamond og Gold har gratis Wi-Fi hele veien. Passasjerer med Go-medlemskap betaler 4,90 EUR (eller tilsvarende i andre valutaer). Silver-medlemmer vil bli tilbudt gratis Wi-Fi i løpet av en kampanjeperiode fra mai til 19. august.

SAS App er selvsagt tilgjengelig gratis i luften. På ombordportalen vår har passasjerene fri tilgang til SAS´nettsteder og scandinaviantraveler.com.

Enheter. SAS WiFi er optimalisert for bruk på alle større operativsystemer (f.eks. Windows, macOS, iOS og Android) og for bruk med alle de viktigste nettleserne (f.eks. Chrome, Firefox, Microsoft Edge og Safari). Bruk av andre systemer eller nettlesere gir kanskje ikke den samme fullstendige Wi-Fi-opplevelsen.

Latest news