Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

1,5 miljoner SAS Ungdomsbiljetter koldioxidkompenserade

April 9, 2019 09:00

Under det senaste året har SAS koldioxidkompenserat alla Ungdomsbiljetter som sammanlagt uppgår till nära 1,5 miljoner, en ökning med fem procent. Initiativet är en del i SAS stora omställningsarbete mot ett mer hållbart resande.

För ett år sedan var SAS först ut med att inkludera koldioxidkompensation i samtliga Ungdomsbiljetter. Det efter att ungdomar tydligt uttryckt att de vill ha möjlighet att upptäcka världen, men att kunna resa på ett mer hållbart sätt. Satsningen har fallit väl ut och ett ökat antal ungdomar har valt att resa med SAS under den gångna tolvmånadersperioden.  

“Det är glädjande att ungdomar vill fortsätta resa för att få inspiration med sig hem eller inspirera andra och därmed förhoppningsvis bidra till en god samhällsutveckling. Det har aldrig varit mer aktuellt än nu med ett genomtänkt och mer hållbart resande. Vi ser en ökad efterfrågan bland våra resenärer, speciellt de yngre, att göra ett aktivt val och det var därför vi valde att göra den här investeringen,” säger Lars Andersen Resare, hållbarhetschef på SAS.

SAS erbjuder sedan april 2018 Ungdomsbiljetter inklusive koldioxidkompensation till resande från 12 år upp till 25 år. Ungdomsbiljetter finns i klasserna ‘SAS Youth GO Smart’ och ‘SAS Youth GO Light’. Ungdomsbiljetter går endast att boka på SAS webbplats. Pris från 399 SEK för enkelbiljett.

Sedan 1 februari koldioxidkompenseras även alla EuroBonusmedlemmars resor med SAS.

//

FLER INITIATIV MOT ETT HÅLLBART RESANDE
Extra bagage.Travel light är det nya sättet att resa. För många är flexibilitet dock en viktig parameter och därför finns möjligheten att beställa fler incheckade väskor om det behövs.

Val av måltid. För att vara säker på att du får just den måltid du vill ha och dessutom bidra till ett minskat matsvinn, beställ måltiden i förväg. Ett stort urval av måltider gör att det finns, oavsett preferenser eller allergier.

Ekologiskt och närodlat. SAS prisvinnande matkoncept New Nordic By SAS sätter hållbarhet och kvalitet i fokus, med säsongsanpassade och lokalt producerade råvaror av småskaliga producenter. I vårens och sommaren menyer återfinns 32 passionerade producenter.


SÅ HÅR GÅR DET TIL NÅR SAS KOLDIOXIDKOMPENSERAR
Koldioxidkompensation är en lösning som används efter att utsläppen reducerats så mycket som möjligt med dagens teknik från SAS egen verksamhet.

Koldioxidkompensation innebär att motsvarande mängd koldioxidutsläpp som uppstår från ens resa CO2 kompenseras genom utsläppsreducerande mekanismer kopplade till investeringar i andra sektorer. SAS köper uteslutande koldioxidkompensation från energiprojekt som ställer om till förnybar energi i form av vindkraft. 

För att reducera SAS utsläpp pågår en mängd aktiviteter inom ramen för SAS miljöledningssystem som är certifierat enligt ISO14001. Ett exempel är introduktionen av ett av marknadens mest energieffektiva flygplan, A320neo. Ett annat är SAS arbete med att aktivt främja kommersialiseringen av biobränslen för flygplan.  

Latest news