Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

1,5 MILLIONER SAS UNGDOMSBILLETTER ER CO2-KOMPENSERET

April 9, 2019 09:00

Gennem det seneste år har SAS CO2-kompenseret alle ungdomsbilletter, svarende til næsten 1,5 millioner rejser. Tallet afslører en stigning i salget af ungdomsbilletter på fem procent og en trend mod en mere bæredygtig måde at rejse på. CO2-kompensation er en af flere initiativer i SAS’ miljø- og bæredygtighedsprogram. 

For et år siden besluttede SAS som første flyselskab at CO2-kompensere alle ungdomsbilletter. Initiativet blev lanceret på baggrund af et klart ønske fra unge om en mulighed for at opleve verden på en mere bæredygtig måde. Investeringen er faldet godt ud, og et stigende antal unge har valgt at rejse med SAS i løbet af de seneste 12 måneder.

”Det er glædeligt, at unge vil fortsætte med at rejse og blive inspireret til at tage nye perspektiver og ideer med hjem – og dermed bidrage til udviklingen af vores samfund. Det har aldrig været mere aktuelt at rejse på en mere bæredygtig måde, og vi ser et klart mønster blandt vores rejsende, især hos yngre, om at foretage et aktivt valg,” siger Lars Andersen Resare, CSR chef hos SAS.

Siden april 2018 har SAS CO2-kompenseret alle ungdomsbilletter, der er en billettype til ekstra gode priser for rejsende fra 12 år og op til 25 år. Ungdomsbilletter findes i klasserne ’SAS Youth GO Smart’ og ’SAS Youth GO Light’, der er for dem, der kun rejser med håndbagage.

Ungdomsbilletter kan kun bookes på SAS’ hjemmeside, og priserne starter fra 299 DKR.

Siden 1. februar 2019 er alle EuroBonus-medlemmers rejse med SAS også blevet automatisk CO2-kompenseret.

CO2-kompensation er en af flere initiativer i SAS’ miljø- og bæredygtighedsprogram, der fokuserer på at mindske CO2-udledningen, og som er ISO14001-certificeret.

SAS har et mål om at reducere den samlede CO2-udledning med 25 % i 2030 sammenlignet med 2005. Det sker blandt andet gennem en flåde med markedets mest brændstofeffektive fly, Airbus A320neo, og ved aktivt at anvende og fremme kommercialiseringen af biobrændstof.

//

FLERE TIPS TIL EN MERE BÆREDYGTIG REJSE
Travel light. Rejs kun med håndbagage, så reducerer du vægten og får tilmed bedre priser. For mange er fleksibilitet et vigtig parameter, og derfor er der altid mulighed for at bestille ekstra bagage, hvis det er nødvendigt.

Favorit måltid. Forudbestil det måltid, du vil nyde ombord, og reducer samtidig mængden af madaffald, da der ikke unødigt lastes flere forskellige menuer. Du kan forudbestille et stort udvalg af forskellige menuer, uanset præferencer eller allergier.

Lokal kvalitet. SAS’ prisbelønnede madkoncept ‘New Nordic by SAS’ fokuserer på kulinarisk bæredygtighed og kvalitet. Menuerne består af sæsonbasserede og lokalt producerede råvarer fra små, skandinaviske producenter. Hele 32 dedikerede producenter står bag forårs- og sommermenuerne i 2019.

CO2-KOMPENSATION
CO2-kompensation er en løsning, som er et supplement til flere initiativer i SAS’ miljø- og bæredygtighedsprogram, der fokuserer på at mindske udledningen fra flytransport med hjælp fra de teknologier, der findes i dag.

Den mængde CO2, som udledes på en flyvning, kompenseres gennem investeringer i initiativer, der nedbringer CO2udledningen i andre sektorer. SAS investerer i vedvarende energi i form af vindkraft-projekter.

Latest news