Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

1,9 miljoner flög med SAS under december månad

January 9, 2019 11:02

Under december månad minskade SAS kapacitet och trafik i enlighet med planerad säsongsanpassning. Totalt reste 1,9 miljoner passagerare med SAS, vilket är något färre jämfört med december 2017. Samtidigt ökade kabinfaktorn och enhetsintäkten.

Under december fortsatte SAS sin säsongsanpassning och den totala trafiken minskade med 11% i relation till november månad. Jämfört med december 2017 minskade den reguljära trafiken med 1,8% samtidigt som kapaciteten minskade med 1,9%, vilket innebar att kabinfaktorn ökade marginellt till 68,9%. Under månaden ökade trafiken något på linjerna inom Skandinavien, samtidigt som den minskade på interkontinentala och europeiska linjer utanför Skandinavien, jämfört med samma månad föregående år.

-Det är tillfredsställande att vår anpassning till säsongsvariationer i efterfrågan på flygresor ger resultat i form av en något högre kabinfaktor och ökad enhetsintäkt under månaden. Under december lanserade SAS också två efterfrågade nyheter i EuroBonus-programmet, Point Sharing och Lifetime Gold. Genom EuroBonus Point Sharing finns nu möjligheten att samla och dela poäng med familj och vänner, medan Lifetime Gold medger ett livslångt Guld-medlemskap  för våra mest dedikerade och lojala kunder. Vi ser nu fram emot att fortsätta förtjäna nuvarande och nya kunders förtroende under 2019, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Den nominella yielden* och PASK** steg med 4.4% respektive 4.5% under december 2018 jämfört med december 2017.

* Yielden definieras som passagerarintäkter dividerat med betalda passagerarkilometer, RPK, exklusive charter. 

** PASK definieras som passagerarintäkter dividerat med erbjudna stolskilometer, ASK, exklusive charter. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS pressjour, tel +46 8 797 29 44

SAS trafiktal publiceras normalt kl 11 den femte arbetsdagen följande månad. För detaljerad information och definitioner om SAS trafikutveckling hänvisas till www.sasgroup.net 

SAS är Skandinaviens ledande flygbolag med dagliga flygresor till destinationer i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 28 partners erbjuda över 1 300 resmål världen i 191 länder. För mer information, besök www.sas.se.

Latest news