Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Future Olympians rejser med SAS til OL-byen Tokyo

October 25, 2019 15:45

Det bliver den svenske basketballklub Malbas P04-hold fra Malmö, den danske karateklub AKD Karate fra Allerød og den norske atletikklub IL Tyrving fra Bærum, som får fornøjelsen at rejse til Tokyo i november for at træne sammen med og udveksle erfaringer med lokale japanske idrætsudøvere forud for sommer-OL i 2020.  

Som et led i samarbejdet med de tre skandinaviske olympiske komitéer DIF, NIF og SOK lancerede SAS i august kampagnen Future Olympians, med sigte på at finde tre skandinaviske ungdomshold inden for basketball, atletik og karate til et udvekslingsprogram, for at møde lokale idrætsudøvere i Tokyo.

I dag blev det klart, at det er det svenske hold Malbas fra Malmø, som skal repræsentere basketballsporten, den danske klub AKD Karate fra Allerød, som skal repræsentere karatesporten og det norske hold IL Tyrving fra Bærum, som skal repræsentere atletik.

– Vi har fået en utroligt fin respons fra ungdomshold i hele Skandinavien, som alle har vist et enormt engagement. Nu ser vi frem til at sende de udvalgte hold og idrætsgrene til Tokyo for at opleve den olympiske by sammen med lokale idrætsudøvere, siger Karl Sandlund, EVP & Chief Commercial Officer hos SAS.

Holdene vil en uges tid i november træne sammen med unge japanere i basketball, atletik og karate.

– Valget af holdene er truffet på baggrund af en helhedsvurdering. Sportslige præstationer og ambitionsniveauet har været centralt sammen med motivationen for at deltage. Holdene viser stor glæde ved idrætten og har givet os et indblik i godt socialt fællesskab. Dette er unge mennesker, vi både hepper på og gerne vil lære at kende, siger Karl Sandlund, EVP & Chief Commercial Officer.

De japanske hold, som agerer værter for deres svenske, norske og danske kolleger er succesrige inden for basketball, atletik og karate og er alle fra Tokyo. Holdene er udvalgt inden for rammerne af det olympiske samarbejde mellem SAS og de skandinaviske olympiske komitéer.

Projektet indgår i SAS’ grænseoverskridende partnerskab med de tre skandinaviske olympiske komitéer og indebærer blandt andet, at SAS er primær partner for de skandinaviske olympiske komitéer før og under sommer-OL i Tokyo 2020 og vinter-OL i Beijing 2022.

For yderligere information, kontakt venligst SAS’ pressetjeneste, tlf.: +46 8 797 29 44

Billeder: Fotokreditering SAS

Ansøgningsvideo Malbas04: https://drive.google.com/file/d/14SliDB2_lfm6HKxQO0yiO6QpHwpkrKc2/view?usp=sharing

Ansøgningsvideo IL Tyrving:

https://drive.google.com/file/d/1vUrC1DGjp0MC8HwSGEUuPC-GdQFaylY5/view?usp=sharing

Ansøgningsvideo AKD Karate:

https://drive.google.com/file/d/1rRpBiA4Nquxcaw_zvG3rKVm3MmnLClXX/view?usp=sharing

For yderligere information kontakt venligst SAS’ presseafdeling på +45 32 32 31 35. 

Latest news