Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Nästan 2,8 miljoner passagerare reste med SAS i augusti

September 6, 2019 11:00

Cirka 2,8 miljoner passagerare reste med SAS under augusti, en ökning med 0,4% jämfört med samma månad förra året. Passageraryielden och enhetsintäkterna fortsätter att utvecklas positivt samtidigt som den operationella stabiliteten är kvar på höga nivåer.

SAS totala kapacitet ökade med 1% samtidigt som antalet passagerare ökade med 0,4%. Regulariteten ökade med 0,6 procentenheter till 99,5% och punktligheten ökade med 10 procentenheter till 81,9%. Jämfört med samma period föregående år var efterfrågan starkare på inrikes och intraskandinaviska linjer. På de interkontinentala linjerna var efterfrågan lägre, delvis drivet av politisk oro i Hong Kong samt en lägre efterfrågan på fritidsresor till Nordamerika. De valutajusterade enhetsintäkterna och passageraryielden förbättrades med 1,1% respektive 2,2%.

– Under sommarens högsäsong, som inkluderar augusti, ökade antalet passagerare jämfört med förra året. Jag är glad att det ihärdiga arbete som utförs av våra medarbetare, gör att vi kunnat upprätthålla en hög operativ kvalitet även under augusti. Det är också glädjande att antalet EuroBonus-medlemmar har nått 6 miljoner. Utöver fördelarna med att vara medlem i Skandinaviens största lojalitetsprogram, koldioxidkompenserar vi även deras resor med SAS. Tittar vi framåt ser vi en god efterfrågan i antal bokningar jämfört med förra året och jag ser fram emot att välkomna våra passagerare ombord, säger Rickard Gustafson, VD för SAS.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS pressjour, +46 8 797 29 44
Michel Fischier, VP Investor Relations, +46 70 997 0673

Denna information är sådan information som SAS AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades av Michel Fischier för offentliggörande den 6 september 2019 kl. 11.00 CET.

 

Latest news