Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS presenterar sommarprogrammet 2020 – 5 nya destinationer och 14 nya direktlinjer

September 30, 2019 07:00

SAS fortsätter att stärka sitt säsongsanpassade erbjudande och öppnar totalt 14 nya direktlinjer och 5 helt nya destinationer från Skandinavien under sommaren 2020 – Bari, Rhodos, Tivat, Zadar och Valencia. Biljettsläpp av sommarens nyheter sker den 30 september. 

Till sommaren 2020 erbjuder SAS nya direktlinjer och destinationer och ökar turtätheten till några av de mest populära resmålen runt Medelhavet i södra Europa.

 – Det är glädjande att så många väljer att resa med SAS under semestermånaderna. Vi utvecklar kontinuerligt vårt erbjudande för att det ska passa våra resenärers önskemål, och det gör mig stolt att vi nu kan presentera ett fint utbud med attraktiva, säsongsanpassade resmål för våra resenärer till nästa sommar, säger Karl Sandlund, EVP Commercial, SAS.

Spännande sommarnyheter från Köpenhamn är italienska Bari, montenegrinska Tivat och kroatiska Zadar, alla tre semesterpärlor vid Adriatiska havet, som erbjuder fantastiska vatten och pittoreska, historiska omgivningar. En fjärde destinationsnyhet från den danska huvudstaden är den klassiska semesterorten Rhodos i Grekland.

Samtidigt fortsätter Spanien att locka resenärer från Skandinavien, och SAS startar därför en direktlinje från Oslo till Valencia. Även från Danmark och Århus ökar intresset för Spanien, och SAS utökar antalet flygningar till Malaga, Palma (Mallorca) och Alicante.

Från Stockholm ökar SAS turtätheten och förlänger säsongen till Beirut, en efterfrågad nyhet av många resenärer som upptäckt staden, eller har anknytning till regionen. Luxemburg får en utökad turtäthet från Arlanda med fler avgångar och blir därmed en året runt-destination.

Även rutten från Oslo till Kyiv, Ukraina, som introducerades till hösten 2019, fortsätter över sommarperioden och blir därmed en direktlinje under hela året. Förbindelserna österut förbättras även från Danmark då rutten från Köpenhamn till St. Petersburg i Ryssland öppnar upp igen.

Många av de nya linjerna kommer att trafikeras med flygplan av typen Airbus 320neo, marknadens mest bränsleeffektiva flygplan.

 – Vi arbetar ständigt med vårt erbjudande så att fler ska resa med oss, men till ett mindre klimatavtryck. Nya flygplan med lägre bränsleförbrukning, satsningar på biobränsle, och att vi koldioxidkompenserar för våra Eurobonus-medlemmars resor, är några exempel på vårt ambitiösa arbete att ställa om till ett mer hållbart resande, säger Karl Sandlund.

SAS sommarnyheter – nya destinationer och direktlinjer:

SAS sommarnyheter 2020 Sverige
Från Stockholm:
Utökad och förlängd tidtabell till Beirut, i Libanon.
Rutten till Luxemburg blir en ny året runt-destination.

SAS sommarnyheter 2020 Danmark
Från Köpenhamn:
Bari i Italien, Rhodos i Grekland, Tivat i Montenegro, Zadar i Kroatien.
Från Århus:
SAS öppnar nya rutter till Alicante i Spanien och Chania på Kreta, Grekland och utökar utbudet till Malaga och Palma (Mallorca) i Spanien.

SAS sommarnyheter 2020 Norge
Från Oslo:
Valencia i Spanien.
Rutten från Oslo till Kyiv blir en ny året runt-destination.
Från Bergen:
Ny rutt till Bergen från Barcelona.
Från Haugesund:
Ny rutt från Haugesund till Köpenhamn.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel +46 8 797 29 44

Latest news