Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS søker ungdomsidrettslag til utvekslingsprogram i ny OL-kampanje

August 26, 2019 08:00

I dag starter SAS sin kampanje Future Olympians (Framtidens olympiere) i Norge, Sverige og Danmark. Kampanjen går ut på å finne tre skandinaviske lag til et utvekslingsprogram der de skal reise til Japan for å møte lokale idrettsutøvere i basket, friidrett og karate i forkant av sommer-OL i Tokyo 2020.

Kampanjen er et ledd i SAS’ omfattende samarbeid med de tre skandinaviske olympiske komiteene NIF, DIF og SOK.*

– Å møtes, utveksle erfaringer og dele verdier gjør verden bedre, noe som reiser og fly kan bidra til å muliggjøre. Synet på vennskap over grensene som en positiv kraft er noe som SAS har felles med de olympiske verdiene. Kampanjen underbygger de verdiene som oppstår når vi møtes i ulike sammenhenger, ikke minst gjennom felles sport og aktivitet. Utvekslingen mellom de skandinaviske og japanske ungdommene symboliserer dette på en fremragende måte, sier Annelie Nässén, EVP Global Sales & Marketing, SAS.

De tre skandinaviske lagene som blir valgt ut vil få beskjed i oktober. Valget vil foretas av en jury. Fristen for å melde seg på via kampanjesiden er satt til den 30. september. (Sas.no/futureolympians). Kampanjen består av filmer som sendes på TV, i sosiale medier og på kampanjesiden. Lanseringen av kampanjen Future Olympians er den første av flere planlagte aktiviteter før sommer-OL i Tokyo 2020 og vinter-OL i Beijing 2022.

SAS har inngått et enestående, grenseoverskridende partnerskap med de tre skandinaviske olympiske komiteene og er hovedpartner for de skandinaviske olympiske komiteene før og under sommer-OL i Tokyo 2020 og vinter-OL i Beijing 2022. Med dette initiativet vil SAS støtte OL-deltakerne i Norge, og Danmark på deres ferd mot de olympiske lekene.

* NIF – Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, og SOK – Sveriges olympiska kommitté, DIF – Danmarks Idrætsforbund.

Kampanjeside på nettet:  Sas.no/futureolympians  

Fakta om kampanjen: I samarbeid med blant annet de olympiske komiteene har SAS valgt ut friidrett, basket og karate som idrettsgrener til kampanjen. Dette er grener som har stor utbredelse i hele verden og som også danner et godt tverrsnitt av de utallige idrettsgrenene som er representert i et sommer-OL. Lagene fra Norge, Sverige og Danmark vil i fellesskap trene sammen med lokale, japanske ungdommer fra de tre lagene som alle er fra Tokyo. Disse lagene har blitt valgt ut gjennom det olympiske samarbeidet og gleder seg stort til å få besøk av de skandinaviske utøverne.

Vertslagene i Japan: Nichidai Tsurugaoka Karate, karate; Tokai Sugao Track and Field, friidrett; Tokai Sugao Basketball, basket.

Pressebilder: Lagbilder av vertslagene

For ytterligere informasjon, kontakt SAS presseavdeling: +47 64 81 88 00 

SAS, Skandinavias ledende flyselskap, flyr hvert å over 30 millioner reisende til, fra og mellom Skandinavia. Vi kobler våre tre knutepunkter – København, Oslo og Stockholm – med 125 destinasjoner i Europa, USA og Asia. Inspirert av vår skandinaviske arv og bærekraftige verdier skal SAS innen 2030 redusere det totale CO2 utslippet med 25 prosent og fly med biodrivstoff tilsvarende det samlede forbruket av SAS´ skandinaviske innenrikstrafikk.I tillegg til flyvirksomheten tilbyr SAS ground handling, teknisk vedlikehold og frakttjenester. SAS er en av grunnleggerne av Star Alliance™ og sammen med partnerselskaper tilbys nesten 19 000 daglige avganger til mer enn 1 300 destinasjoner over hele verden.

Latest news