Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS utvider flåten med A321LR for nye langdistanseruter

January 23, 2019 14:07

Med Airbus A321LR så får SAS mulighet til å tilby de reisende flere interkontinentale ruter, bedre forbindelser, færre mellomlandinger og kortere reisetider til og fra Skandinavia. Det første flyet blir satt i trafikk i første halvår 2020.

SAS har inngått en leasingavtale med ALC (Air Lease Corporation) på tre Airbus A321LR, som er et fly i kategorien ‘narrow-body’ og er spesielt utstyrt for å kunne fly lengre strekninger enn en vanlig A321neo. Flyet har en rekkevidde som er tilstrekkelig for å fly til det nordøstre USA, som er et av SAS viktigste interkontinentale markeder. I tillegg kan A321LR fly på destinasjoner i Canada, Midtøsten og India fra Skandinavia.

– Dette er en helt ny flytype for SAS, som er meget godt tilpasset til det skandinaviske markedet og våre forskjellige reisemønstre. Vi ser frem til lanseringen av nye ruter og til å evaluere A321LR i produksjon, sier Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS.

SAS nåværende interkontinentale ruter trafikkeres med wide-body-fly som rommer opp til 266 passasjerer. A321LR er et mindre fly, og det gir SAS mulighet til å fylle flyene på nye ruter. Det kan for eksempel være nye destinasjoner på mindre markeder eller eksisterende destinasjoner fra mindre byer. I dag flyr SAS hele sin interkontinentale trafikk fra de tre skandinaviske hovedstedene.

Disse flyene tilhører den aller nyeste generasjonen fly. Sammenlignet med foregående generasjon forventes det at de skal redusere den negative klimapåvirkningen fra CO2-utslipp i samme størrelsesorden som når SAS introduserte de noe mindre A320neo som SAS nå løpende får stadig flere av. Klimapåvirkningen fra CO2-utslippene for disse er cirka 15-18 % lavere sammenlignet med like store fly fra foregående generasjon.

– Klimaspørsmålet er avgjørende for luftfarten, og SAS vil gå i tet for å drive frem omstillingen mot bærekraftige flygninger. Vi har som målsetting å redusere CO2-utslippene med 25 prosent frem til 2030, sier Rickard Gustafson.

Nå pågår det et arbeid for å ta beslutninger om de første rutene og kabinkonfigurasjonen i flyene. Kommunikasjonen om de nye rutene påbegynnes fortløpende i løpet av året, med start våren 2019. Det første A321LR-flyet blir satt i trafikk i løpet av første halvår 2020.

For ytterligere informasjon, kontakt 64 81 88 00

SAS er Skandinavias største flyselskap med daglige flyvninger til destinasjoner i Skandinavia, Europa, USA og Asia. SAS er medlem av  Star Alliance  ™ og sammen med våre 26 partnere flyr vi til mer enn 1300 destinasjoner i 193 land. For mere information, se  http://www.sas.no

Latest news