Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS flyger till Kina igen

September 24, 2020 08:00

Från den 29 september blir det åter igen möjligt att flyga direkt från Skandinavien till Kina med SAS när flygningarna från Köpenhamn till Shanghai återupptas med en avgång i veckan.

Flygförbindelsen mellan Skandinavien och Kina har stor betydelse för handel. Efter klartecken från kinesiska myndigheter kan SAS nu möta den efterfrågan som finns på affärsresor och transporter. SAS har inte trafikerat Kina med direktflyg sedan den 31 januari.

Shanghai-rutten kommer att trafikeras med SAS nya Airbus 350 flygplan som minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen med nästan 30 procent, jämfört med tidigare motsvarande modeller.

I slutet av oktober planerar SAS även att återuppta rutten till Peking, förutsatt att SAS får tillstånd av myndigheterna.

För närvarande flyger SAS till 75 destinationer och upp till 380 flyg om dagen. SAS följer utvecklingen kontinuerligt och är redo att justera trafiken i takt med att reserestriktioner hävs och efterfrågan på resor ökar.

Eftersom det fortsatt råder osäkerhet kring restriktioner och det sker förändringar i reserekommendationer erbjuder SAS resenärer möjlighet och byta ut en planerad resa och biljett mot en SAS Travel Voucher upp till 16 dagar före avresa. Det gäller för alla internationella resor fram till den 15 januari.

SAS har infört en rad åtgärder i syfte att minska risken för smittspridning för att resenärerna ska känna sig trygga när de flyger med SAS. Läs mer om SAS trygga resor.

SAS hela trafikprogram hittar du här

SAS uppmanar alla resenärer att noggrant hålla sig informerade om myndigheternas råd och rekommendationer kring resor och olika destinationer.

Downloads

Images

bi3675-rgb-sas-side-view-i125-1.jpg

Latest news