Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS vd Rickard Gustafson vald till ordförande i IATA från 2022

November 25, 2020 13:00

Flygets internationella bransch- och industriorganisation IATA, som samlar 290 flygbolag globalt, har i samband med sin årsstämma valt SAS vd Rickard Gustafson till ordförande från 2022.

Om ett år tar Rickard Gustafson över ordförandeskapet efter den nu tillträdande ordföranden Robin Hayes, vd för JetBlue Airways, som ersätter IATAS:s nu avgående ordförande Carsten Spohr, vd och styrelseordförande i Lufthansa Group. Det är första gången en vd för SAS väljs till ordförande för IATA.

– Det är ett mycket hedrande och viktigt uppdrag i flygets historiskt svåraste tid. Jag ser fram emot att fortsätta driva IATA:s återhämtningsarbete för att genom gemensamma insatser ta flyget igenom covid-19-pandemin. Samtidigt kommer jag att arbeta för att skynda på och accelerera transformationen mot ett hållbart resande. Det är en existentiell fråga att industrin globalt tillsammans arbetar för klimatneutralitet, säger Rickard Gustafson, vd, SAS.

IATA representerar cirka 290 flygbolag i 120 länder. IATA:s medlemmar bedriver över 80 procent av världens flygtrafik, inkluderat världens ledande passagerar- och fraktflygbolag och har en avgörande roll i att utveckla och driva branschgemensamma frågor. 2021 är Rickard Gustafson pre-ordförande, Robin Hayes ordförande och Carsten Spohr post-ordförande. 2022 tar Rickard Gustafson över ordförandeposten.

Pressmeddelandet från IATA: IATA - Leadership Changes at IATA

Images

bi3675-rgb-sas-side-view-i125-1.jpgRickard_Gustafson_IATA.jpg

Latest news