Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

KREDITRAMEN UPPGÅENDE TILL 3,0 MILJARDER SEK MED HUVUDÄGARNA ÄR PÅ PLATS

July 16, 2021 14:20

Den tidigare kommunicerade kreditramen från huvudägarna har satts på plats genom att flygbolaget Scandinavian Airlines System – Denmark – Norway – Sweden har ingått kreditfaciliteter på ett totalt belopp motsvarande 3,0 miljarder svenska kronor med den svenska och danska staten som långivare. Faciliteterna är avsedda att stödja likviditeten under återhämtningsfasen från COVID-19 pandemin.

-Vi är glada över att kreditramen nu är på plats och tacksamma för stödet från våra huvudägare. Faciliteterna är till för att skapa en likviditetsbuffert och kompletterar pågående aktiviteter med kostnadsbesparingar och andra likviditetsstärkande åtgärder, säger Magnus Örnberg, CFO SAS.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS pressjour, +46 8 797 29 44

Michel Fischier, VP Investor Relations, +46 70 997 0673

 

SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, har 30 miljoner resenärer per år, som flyger till, från och inom Skandinavien. Vi kopplar ihop våra tre knutpunkter – Köpenhamn, Oslo och Stockholm – med över 125 resmål i Europa, USA och Asien. Våra skandinaviska värderingar inspirerar oss i vårt hållbarhetsarbete och SAS ska till år 2030 minska de totala koldioxidutsläppen med 25 % och flyga med biobränsle motsvarande den totala förbrukningen av SAS hela inrikestrafik. Förutom flygverksamheten, erbjuder SAS marktjänster, tekniskt underhåll och frakttjänster. SAS är en av grundarna av Star Alliance™ och tillsammans med partnerbolagen erbjuds nästan 19 000 dagliga flyg till mer än 1 300 destinationer runt om i världen.

Downloads

Latest news