Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS belönar resenärer som väljer biobränsle

December 14, 2021 11:00

Sedan 2019 kan resenärer som flyger med SAS frivilligt välja att köpa till biobränsle. Att öka användningen av hållbart flygbränsle, som biobränsle, är ett viktigt steg för att minska flygets klimatpåverkande koldioxidutsläpp. Nu belönar SAS EuroBonus-medlemmar med extra poäng när de väljer att lägga till biobränsle.

Hållbara flygbränslen, som biobränsle, reducerar CO2-utsläppen under livscykeln med upp till 80 procent. Redan nu kan alla SAS-resenärer välja att lägga till biobränsle i samband med bokningen genom att köpa 20-minutersblock av biobränsle.

Från och med den 14 december belönar SAS sina EuroBonus-medlemmar med 500 EuroBonus Extra-poäng för varje 20-minutersblock de köper.

– Genom att göra det mer förmånligt att köpa biobränsle vid bokningen vill SAS öka användningen av den här icke-vinstdrivande tjänsten. Hållbara flygbränslen är ett steg på vägen mot ett flyg med nollutsläpp och SAS arbetar på olika sätt för att främja en mer storskalig produktion och försörjning, säger Karl Sandlund, Chief Commercial Officer.

SAS strävar efter att vara ledande inom hållbart flyg och arbetar hårt för att minska utsläppen. Det gör SAS till exempel med moderna och bränsleeffektiva flygplan och genom att använda mer hållbara flygbränslen. Jämfört med fossila bränslen, minskar hållbara flygbränslen (t.ex. biobränsle) kraftigt de klimatpåverkande CO2 utsläppen under livscykeln. Dessutom fortsätter SAS att koldioxidkompensera alla EuroBonus-medlemmars flygresor med SAS, utan extra kostnad.

Biobränsle
  • Pris per block: 10 USD/10 EUR/100 SEK/100 NOK/70 DKK
  • Biobränsle är en typ av hållbart flygbränsle
  • SAS gör ingen vinst på köpet, det adderas bara till mängden biobränsle som SAS redan förbundit sig att köpa.
  • Mängden biobränsle en resenär köper kommer inte nödvändigtvis att användas på just den flygning som resenären köpt biljett till, men det används för att ersätta fossilt bränsle i motsvarande mängd i SAS verksamhet så snart som möjligt och senast inom 12 månader.
SAS EuroBonus
EuroBonus är ett av Skandinaviens ledande medlemsprogram med över sex miljoner medlemmar.

Downloads

Images

SAS_EB.jpg

Latest news