Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS belønner passasjerer som kjøper biodrivstoff

December 14, 2021 11:01

Siden 2019 har SAS’ passasjerer kunnet kjøpe biodrivstoff til flyreisen sin. Økt bruk av bærekraftig flydrivstoff, slik som biodrivstoff, er et viktig tiltak for å redusere klimaskadelige CO2-utslipp. SAS gir nå EuroBonus-medlemmer ekstra poeng når de kjøper biodrivstoff.

Bærekraftig flydrivstoff, slik som biodrivstoff, reduserer CO2-utslippene i livssyklusen med opptil 80 prosent. Alle SAS-reisende kan allerede kjøpe biodrivstoff når de bestiller flyreiser. Dette kan de gjøre ved å legge til 20-minutters blokker med biodrivstoff.

Fra og med 14. desember belønner SAS EuroBonus-medlemmene sine med 500 EuroBonus Extra-poeng for hver 20-minutters blokk de kjøper.

– Ved å gjøre det gunstigere å kjøpe biodrivstoff under bestillingen ønsker SAS å øke bruken av denne nonprofit-tjenesten. Bærekraftige flydrivstoff er et skritt på veien mot en luftfart med nullutslipp, og SAS går i bresjen for en mer storskalapreget og kommersiell produksjon og forsyning, sier kommersiell direktør Karl Sandlund i SAS.

SAS har som mål å være den globale lederen innen bærekraftig luftfart og jobber hardt for å kutte utslippene. Dette oppnås blant annet med moderne og drivstoffeffektive fly, og ved å bruke mer bærekraftig flydrivstoff. Sammenlignet med fossilt drivstoff reduserer bærekraftige flydrivstoff (f.eks. biodrivstoff) de klimaskadelige CO2-utslippene i livssyklusen dramatisk.

I tillegg fortsetter SAS med gratis CO2-kompensasjon av alle EuroBonus-medlemmers SAS-flyvninger.

Biodrivstoff

  • Reisende kan kjøpe 20-minutters blokker med biodrivstoff når de bestiller
  • Pris per blokk: 10 USD/10 EUR/100 SEK/100 NOK/70 DKK
  • Biodrivstoff er én type SAF (bærekraftig flydrivstoff)
  • SAS tjener ingenting på kjøpet, og dette kommer kun til å øke mengden av biodrivstoff som SAS allerede har forpliktet seg til å kjøpe
  • Mengden av biodrivstoff en reisende kjøper, blir ikke nødvendigvis brukt på den faktiske flyvningen den reisende har kjøpt billett til, men vil bli brukt til å erstatte den tilsvarende mengden fossilt drivstoff i SAS’ flyvninger så snart som mulig, og senest innen 12 måneder.

SAS EuroBonus

  • EuroBonus er et av Skandinavias ledende fordelsprogrammer, med over 6 millioner medlemmer

Downloads

Images

SAS_EB.jpg

Latest news