Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS och Apollo förlänger samarbete i rekordstort avtal

January 28, 2021 08:00

SAS och Apollo fördjupar sitt samarbete om charterflyg i ett avtal som täcker tre sommar- och tre vintersäsonger fram till 2024, med möjlighet till ytterligare två års förlängning till 2026. Samarbetet med Apollo är SAS största avtal med en charteroperatör och kontraktsvärdet uppgår till cirka 3,4 miljarder SEK för de tre första åren.

Avtalet innebär att SAS förblir huvudpartner för Apollos charterflygningar från Skandinavien under avtalsperioden. SAS kommer att flyga Apollos kunder till och från 24 orter i Sverige, Danmark och Norge till 51 destinationer runt om i Europa. Apollo förblir samtidigt SAS största partner på chartersidan.

– Vi är otroligt stolta över vårt långa samarbete och glada över det nya avtalet med Apollo. Chartersamarbeten är en viktig del i vår strategi att säsonganpassa kapacitet och det nya avtalet med Apollo är ett kvitto på att SAS är en uppskattad samarbetspartner. I takt med att vaccineringarna nu fortskrider ser vi fram emot att återigen ha möjlighet att resa friare, säger Markus Ek, global försäljningschef på SAS.

Stora delar av charterproduktionen kommer att flygas med helt nya Airbus A320 plan, med SAS nya design såväl inuti kabinerna som utvändigt. SAS har under de senaste åren förnyat sin flotta och bytt ut äldre plan mot nyare, med mer bränslesnåla motorer och därigenom minskat utsläppen av koldioxid.

– På Apollo ser vi ljust på framtiden och vi är övertygade om att resandet snart kommer igång igen. Därför känns det väldigt positivt att vi nu har gjort ett avtal med SAS som säkrar vårt samarbete flera år fram i tiden. SAS fokus på hållbart resande, leveranssäkerhet och många helgavgångar gör att vi på Apollo tryggt kan fokusera på det vi gör bäst; att skapa riktigt bra semesterupplevelser för våra kunder, säger Leif Vase Larsen, nordisk VD för DER Touristik Nordic AB.

SAS Hållbarhetsarbete

SAS arbetar hårt för att ställa om till ett mer hållbart resande och utöver att modernisera flottan strävar SAS efter att ersätta traditionella flygbränslen med mer hållbara alternativ för att sänka koldioxidutsläppen ytterligare. SAS har som målsättning att minska utsläppen med 25 procent fram till 2025, i jämförelse med 2005 års nivå.

SAS Trygga resor

Flyg är ett tryggt sätt att resa på och under det senaste året har SAS infört ett stort antal åtgärder och rutiner för att på olika sätt säkra trygga resor under den pågående pandemin. Läs mer om våra initiativ på SAS Safe Travel.

Downloads

Images

2021JAN27 - Apollo and SAS - Everyone - Foto by SAS Group - DSC_2976.jpegBi3706_rgb_SAS_Neo_Bild_1_2019.jpg

Latest news