Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS börjar flyga till Toronto från Köpenhamn och Stockholm

February 8, 2022 11:00

SAS utökar sitt nätverk i Nordamerika och öppnar direktlinjer till Toronto från Köpenhamn och Stockholm med start i juni 2022. Varje vecka kommer SAS att erbjuda tre flygningar från Köpenhamn och fyra från Stockholm med helt nya A321LR-flyplan.

Toronto är den fjärde största staden i Nordamerika, ett internationellt centrum för finans- och näringsliv, en storstad med ett brett utbud av upplevelser för resenärer, från stora sport- och kulturevenemang till vidsträckta naturområden runt de Stora sjöarna.

– Vi är glada över att nu kunna erbjuda direktlinjer från Skandinavien till Toronto, vilket är ett steg i att stärka vårt nordamerikanska nätverk. SAS nya rutter kommer att göra det enklare och bekvämare för resenärerna att resa mellan Skandinavien och Kanada. Med avgångar från Skandinavien vid lunchtid och från Toronto på eftermiddagen erbjuds bra anslutningar i båda riktningar till andra destinationer, säger Karl Sandlund, EVP Commercial, SAS.

SAS direktlinjer till Toronto startar i juni 2022, förutsatt att SAS får de tillstånd som krävs från myndigheterna. Biljettförsäljningen startar inom kort.

Toronto-linjerna kommer att trafikeras med A321LR-plan i en tre-klass-konfiguration med 157 säten; 22 i Business, 12 i SAS Plus (premium ekonomi) och 123 säten i SAS Go (ekonomi).

– SAS strävar efter att vara en global ledare inom hållbara flygresor. Vi fortsätter fasa in nya bränsleffektiva flygplan och därför har vi nu en av Europas modernaste flygplansflottor. De nya, avancerade flygplanen kommer att ge våra kunder ett skönare, bekvämare och mer hållbart sätt att resa, säger Karl Sandlund.

Under den kommande sommarsäsongen kommer SAS att flyga till totalt sju destinationer i USA och Kanada: Boston, Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco, Washington DC och Toronto.

Avgångar till och från Toronto:
Köpenhamn-Toronto: tisdag, torsdag och söndag
Toronto-Köpenhamn: måndag, onsdag och fredag
Stockholm-Toronto: måndag, onsdag, fredag och söndag
Toronto-Stockholm: tisdag, torsdag, lördag och söndag

Fakta om Airbus 321LR
Flygplanet har 22 Business, 12 Plus och 123 Go, det vill säga totalt 157 säten och en mittgång. Sätena är särskilt utvecklade för A321LR för att optimera komforten i alla de tre reseklasserna. Sätena i SAS Business kan omvandlas till en platt säng och kabinen är utrustad med stämningsbelysning och höghastighets WiFi. Alla säten är utrustade med IFE-monitorer, PC- och USB-uttag. De reducerade bullernivåerna i kabinen kommer att ytterligare förhöja reseupplevelsen ombord.
 
A321LR är en del av SAS löpande förnyelse av flottan och kommer att minska de klimatpåverkande utsläppen jämfört med tidigare generationer av liknande flygplan.

Downloads

Images

Scandinavian Airlines-SAS-Toronto-1.jpgSAS A321LR Fotograf_Andy_Prhat_281A4824.jpgScandinavian Airlines-SAS-Toronto-2.jpg

Latest news