Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS och Apollo skriver avtal om sommaren

March 10, 2022 08:00

SAS och Apollo har tecknat avtal avseende charterproduktion sommaren 2022 som uppgår till ett värde av drygt 1 miljarder SEK. Flygningarna går från ett 20 tal orter i Sverige, Norge och Danmark till ett 30-tal destinationer runt Medelhavet i Grekland, Kroatien, Cypern, Albanien och Turkiet. 

SAS och Apollo har inom ramen för sitt treåriga samarbete tecknat avtal om sommarens charterflygningar inom Skandinavien för totalt ca 150 000 passagerare. Samarbetet med Apollo är SAS största avtal med en charteroperatör och det totala kontraktsvärdet uppgår till cirka 3,4 miljarder SEK för de tre första åren.

Charterproduktionen kommer att flygas med nya Airbus A320 plan som ger resenärerna ett bekvämare och mer hållbart sätt att resa. SAS fortsätter fasa in nya bränsleeffektiva flygplan och har nu en av Europas modernaste flygplansflottor.

SAS strävar efter att vara ledande inom hållbart flyg och arbetar hårt för att minska utsläppen. Det gör SAS till exempel med moderna och bränsleeffektiva flygplan och genom att använda mer hållbara flygbränslen och har som målsättning att reducera de klimatpåverkande utsläppen med 25 procent till 2025.

Downloads

Images

A320Neo_Winter2022.jpg

Latest news