Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS uppdatering kring transformationsarbetet

April 29, 2022 11:58

När resultatet för första kvartalet släpptes den 22 februari, presenterade SAS en ny och omfattande transformationsplan av verksamheten, SAS FORWARD. Den ska säkra långsiktig konkurrenskraft och förbättrad finansiell styrka. Som beskrevs då är framgången med planen helt beroende av förmågan att kunna minska SAS skuldsättning samtidigt som betydande mängder av nytt eget kapital anskaffas. Båda är direkt beroende av att SAS ledning och viktiga intressenter arbetar tillsammans för att till räkenskapsåret 2025/2026 leverera 7,5 miljarder SEK i årliga kostnadsminskningar (inklusive räntekostnader och utdelningar på hybridobligationer utgivna av SAS).

SAS ledning och rådgivare har diskuterat med specifika intressentgrupper kring behovet av att fullt ut delta i en utomrättslig process, för att nå en konkurrenskraftig kostnadsstruktur och få stöd från finansiella parter både för konvertering av hela skulden till aktiekapital och anskaffning av nytt eget kapital. Tyvärr har förhandlingarna hittills gett begränsat resultat och mycket återstår innan SAS ledning och styrelse kan meddela att planen genomförts framgångsrikt.

En mer omfattande uppdatering av framstegen med SAS FORWARD-planen kommer att publiceras när diskussionerna har kommit längre. SAS kommer att släppa resultatet för Q2 den 31 maj 2022, som planerat.

För ytterligare information, vänligen kontakta:                                             

SAS pressjour: +46 8 797 29 44

Louise Bergström, VP Investor Relations: +46 70 997 04 93

SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, med knutpunkter i Köpenhamn, Oslo och Stockholm, flyger till resmål i Europa, USA och Asien. Inspirerade av vårt skandinaviska arv och hållbarhet, strävar SAS efter att vara världsledande inom hållbart flyg. Vi ska minska de totala koldioxidutsläppen med 25 procent till år 2025, genom att använda mer hållbart flygbränsle och vår moderna flotta med bränsleeffektiva flygplan. Förutom flygverksamheten, erbjuder SAS marktjänster, tekniskt underhåll och frakttjänster. SAS är en av grundarna av Star Alliance™ och tillsammans med partnerbolagen erbjuds ett stort antal destinationer runt om i världen.
För ytterligare information besök
https://www.sasgroup.net

Informationen lämnades, av Louise Bergström för offentliggörande den 29 april 2022 vid kl. 11:58 CET.

Latest news