Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS utser Erno Hildén till ny CFO

March 30, 2022 11:30
Regulatory information

SAS har idag utsett Erno Hildén till ny Executive Vice President och Finansdirektör (CFO)

Erno Hildén kommer från Finland och har haft flera operativa ledarpositioner globalt inom flygbranschen.  Han har arbetat både som CFO och Chief Operating Officer för Finnair och har även varit ”Executive vice president for privatization” på Saudia Airlines.

”Jag är väldigt glad att välkomna Erno Hildén till SAS. Ernos omfattande finansiella erfarenhet i kombination med hans flygexpertis, gör honom till ett värdefullt tillskott till SAS ledningsgrupp. Han kommer att ha en nyckelroll i det pågående transformationsarbetet i SAS FORWARD, där vi säkrar ett långsiktigt finansiellt stabilt och konkurrenskraftigt SAS, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.

”Jag är stolt och hedrad över att anta CFO-rollen på SAS. Ett starkt varumärke med äkta skandinaviska rötter, som siktar på att vara en global ledare inom hållbart flyg. Detta är en stimulerande miljö där jag är säker på att jag kommer att kunna bidra. Det gläder mig att få vara del av SAS FORWARD och jag ser fram emot att möjliggöra de förändringar som krävs för att säkerställa SAS långsiktiga framgång”, säger Erno Hildén.

Erno tillträder rollen på SAS i april. Som tidigare kommunicerats kommer nuvarande CFO, Magnus Örnberg, att lämna SAS under våren, men är kvar i sin nuvarande roll för att säkerställa en smidig övergång.

För ytterligare information, vänligen kontakta:                                                                                           

SAS pressjour: +46 8 797 29 44

SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, med knutpunkter i Köpenhamn, Oslo och Stockholm, flyger till resmål i Europa, USA och Asien. Inspirerade av vårt skandinaviska arv och hållbarhet, strävar SAS efter att vara världsledande inom hållbart flyg. Vi ska minska de totala koldioxidutsläppen med 25 procent till år 2025, genom att använda mer hållbart flygbränsle och vår moderna flotta med bränsleeffektiva flygplan. Förutom flygverksamheten, erbjuder SAS marktjänster, tekniskt underhåll och frakttjänster. SAS är en av grundarna av Star Alliance™ och tillsammans med partnerbolagen erbjuds ett stort antal destinationer runt om i världen.
För ytterligare information besök
https://www.sasgroup.net

Denna information är sådan information som SAS AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades av Louise Bergström för offentliggörande den 30 mars 2022 kl. 11:30 CET.

Latest news