Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

KAMMARKOLLEGIET TECKNAR NYTT FYRAÅRIGT AVTAL MED SAS

March 28, 2023 11:00

SAS får återigen förnyat förtroende i upphandlingen av Kammarkollegiets inrikes flygresor. Avtalet träder i kraft den 1 maj och gäller som längst fram till maj 2027.

Ramavtalet ger svenska statens avropsberättigade myndigheter möjlighet att resa med SAS för sina inrikes flygresor. Upphandlingens bedömning baseras bland annat på kriterier som utbud av linjer, där SAS kunde erbjuda ett stort utbud av de linjer som Kammarkollegiet eftersökte.

- Vi är glada och stolta att få fortsätta vara leverantör åt Kammarkollegiet på deras tjänsteresor inrikes. Vi ser detta förtroende som en bekräftelse på att vår produkt och tidtabell uppskattas.  Med det nya avtalet kan vi erbjuda tillgång till vårt rikstäckande inrikesnät med en av Europas mest bränsleeffektiva och moderna flottor, säger Thérèse Lorenius Co-acting Chief Commercial Officer.   

Det nya avtalet börjar gälla den 1 maj 2023 och löper därefter upp till fyra år.  

Fossilfria resor 

Flyget spelar en viktig roll i samhället och SAS vill att framtida generationer också ska kunna resa eller transportera varor på ett tidseffektivt sätt. Därför är fossilfritt flyg ett viktigt mål för SAS och vägen dit består av flera delar.  

En av dem är arbetet för att öka tillgången och även användningen av hållbara flygbränslen, som exempelvis biobränsle, eftersom hållbara flygbränslen minskar de klimatpåverkande CO2-utsläppen dramatiskt jämfört med fossila bränslen.  

SAS bjuder in våra resenärer och företagskunder att vara med på den resan. Med SAS Coporate Sustainability Program kan företagskunder minska sitt Scope 3 utsläpp från flygresor genom att köpa biobränsle för delar eller hela resan.   

SAS gör ingen vinst på försäljning av hållbara flygbränslen och allt som köps av våra kunder adderar till det vi redan har åtagit oss att köpa. 

Downloads

Latest news