Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

RESERVER PLASS PÅ SAS’ FØRSTE FLYVNING MED ELFLY 2028

May 31, 2023 14:01

2. juni klokken 12:00  åpner SAS for setereservasjoner på selskapets aller første kommersielle elektriske flyvning i Norge, Sverige og Danmark. SAS inviterer reisende til å bli med på å skrive flyhistoriens neste kapittel. 30 seter er tilgjengelige for reservasjon på hver av de tre første flyvningene – som forventes å finne sted i løpet av 2028.  

SAS’ mål er netto nullutslipp innen 2050. For å nå dette målet, vil vi ta del i den teknologiske utviklingen som elektrifiserte fly representerer.   

«Siden oppstarten i 1946, har SAS vært en av pionerene i luftfarten og var eksempelvis det første kommersielle flyselskapet til å fly over Nordpolen, noe som forkortet flytiden mellom kontinentene betydelig. For denne banebrytende aktiviteten mottok SAS Columbus-prisen. Det faktum at vi nå kan invitere passasjerene våre med på den neste store milepælen for flyvningens fremtid, er en naturlig videreføring av pionerånden og et betydelig skritt på reisen mot en luftfart med lavere utslipp», sier Anko van der Werff, konsernsjef i SAS.  

Billettprisen for den første flyvningen er NOK/SEK/DKK 1946 kroner – en henvisning til året da SAS begynte å fly. Allerede fra starten hadde SAS et høyt fokus på innovasjon: Grunnlegger Wallenberg uttalte «å gå fra det gamle til det nye er den eneste tradisjonen som er verdt å bevare».  

Reservasjoner kan gjøres på https://www.flysas.com/electric fra og med 2. juni kl. 12:00. 

Fakta  

  • Reserver sete på: https://www.flysas.com/electric – maks to setereservasjoner per reservasjon og person 
  • Reservasjonene starter 2. juni kl.12:00 i Norge, Sverige og Danmark    
  • Pris: 1946,- kroner inkl. skatter og avgifter, som skal betales 30 dager før datoen for flyvningen når denne offentliggjøres – ingen reservasjonsavgifter 
  • Avreisedato: Formidles til reisende per e-post når fastsatt  
  • Sted for avreise: Formidles til reisende per e-post når fastsatt  

Mot en luftfartmed lavere utslipp

Vi jobber aktivt for å senke CO-utslippene og redusere klimapåvirkningen fra vår virksomhet. Dette innebærer blant annet å støtte innovasjon og partnerskap for å finne nye miljøvennlige løsninger, investere i nye drivstoffeffektive fly, øke produksjonen og bruken av mer bærekraftige flydrivstoff, samt en rekke forbedringer av tilbudet og servicen ombord.   

For å redusere utslippene og fremme miljøinitiativene, har vi både kort- og langsiktige klimatiltak og -mål.   

Viktige milepæler:  

  • 2019: partnerskap med Airbus for å bane vei for storskalabruk av lav- og nullutslipps fly.   ·    
  • 2019: SAS samarbeider med Heart Aerospace for å fremme utviklingen av elektriske fly. I september 2022 signerte vi et Letter of Support for deres nye elektriske ES-30 i vår regionale flåte.    
  • 2030: 50 % støyreduksjon sammenlignet med 2010
  • 2030: Bærekraftig flydrivstoff tilsvarende SAS’ innenlandsproduksjoni Norge, Sverige og Danmark
  • 2050: Netto null karbonutslipp i tråd med IATAs oppdaterte ambisjon   

Downloads

Images

sas_heart_es-30_poster-x2.png

Latest news