Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS ÅPNER NY RUTE TIL BANGKOK FRA KØBENHAVN

October 30, 2023 23:03

SAS utvider sitt rutenettverk for å møte den økende etterspørselen etter fritidsreiser og lanserer en ny rute til Bangkok, Thailand fra København, Danmark. Den første flyvningen finner sted 30. oktober 2023, nesten 75 år etter SAS' første flyvning mellom København og Bangkok.

København-Bangkok vil være en vintersesongrute. Begge strekningene på ruten vil operere som nattflyvninger, og gir sømløse forbindelser til og fra Skandinavia samt andre europeiske destinasjoner via Københavns flyplass, CPH. Som en del av vinterprogrammet for 2023/2024 vil SAS også fortsette med sine tre ukentlige tjenester til Tokyo Haneda (HND) og Shanghai (PVG).

SAS gjennomførte sin første flyvning mellom København og Bangkok i 1949. Denne flyvningen markerte åpningen av en ny luftvei mellom Skandinavia og Thailand. En rute som på den tiden "bare" tok 36 timer og hadde stopp i Zürich, Roma, Damaskus, Karachi og Calcutta underveis. SAS fortsatte å fly til Thailand i de neste 64 årene, frem til 2013. SAS gjenoppretter nå forbindelsen, og innvielsesflyvningen 30. oktober 2023 vil ta omtrent 10 timer og 30 minutter, uten stopp underveis.

"Thailand og de skandinaviske landene har en lang historie med vennskap og samarbeid, og å returnere med en direkte rute er en stor glede. Bangkok-ruten vil tilby en perfekt inngangsport til resten av Thailand og Asia, og være et flott alternativ for både forretningsreisende og fritidsreisende. Thailand er en favorittdestinasjon for mange passasjerer i vintersesongen, og mange skandinaver ser på Thailand som sitt andre hjem," sier SAS' Chief Commercial Office, Paul Verhagen.

Rutetider:

Mandag, onsdag, fredag CPH-BKK
Flight no. Avgang STD Ankomst STA
SK973 CPH 23:35 BKK 17:10 (+1)
Tirsdag, torsdag, lørdag BKK-CPH
Flight no. Avgang STD Ankomst STA
SK974 BKK 23:50 CPH 06:40 (+1)

SAS vil operere Bangkok-ruten med Airbus A350-fly, som tilbyr passasjerene en unik reiseopplevelse. Flyet har mye lavere drivstofforbruk og opptil 30 prosent lavere CO2-utslipp enn sammenlignbare tidligere fly. Airbus A350 har 300 seter og tilbyr tre reiseklasser – SAS Business, SAS Plus og SAS Go.

Downloads

Images

thailand-bangkok-bkk-skyline-sas.jpgthailand-bangkok-bkk-temple-sas.jpgaircraft-a350-neo-runway-sas.jpg

Latest news