Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Air France-KLM og SAS inngår codeshare- og interline-avtale

July 11, 2024 16:30


· Fra og med 1. september 2024 får Air France- og KLM-kunder tilgang til 33 destinasjoner i Nord-Europa utover SAS sine hubber i København, Oslo og Stockholm.
· SAS-kunder får tilgang til 33 europeiske destinasjoner utover Air France og KLM sine hubber Paris-Charles de Gaulle lufthavn og Amsterdam Schiphol lufthavn.
· Interline-avtalen omfatter det europeiske nettverket til Air France, KLM og SAS.
· Air France-, KLM- og SAS-kunder vil kunne opptjene og bruke Miles/Points gjennom lojalitetsprogrammene Flying Blue og EuroBonus.

Air France-KLM og SAS kunngjorde i dag at de har inngått en codeshare-avtale og en interline-avtale som gjelder for Air France, KLM og SAS. Avtalene omfatter også gjensidige lojalitetsprogramfordeler. De trer i kraft 1. september 2024, når SAS offisielt blir medlem av SkyTeam-alliansen, der Air France-KLM er en av grunnleggerne.

Codeshare-avtalen vil dekke et bredt spekter av europeiske destinasjoner. Air France- og KLM-kunder får tilgang til 33 destinasjoner i Nord-Europa utover SAS' hubber i København, Oslo og Stockholm. SAS-kunder får tilgang til 33 destinasjoner i Europa utover Air France og KLM sine hubber Paris-Charles de Gaulle lufthavn og Amsterdam Schiphol lufthavn. Flere interkontinentale destinasjoner vil bli lagt til i avtalen i nær fremtid.

Interline-avtalen vil dekke det europeiske nettverket til Air France, KLM og SAS, noe som gir kundene utvidede reisemuligheter.

Medlemmer av Flying Blue og EuroBonus, de respektive lojalitetsprogrammene til Air France-KLM og SAS, vil kunne opptjene og bruke Miles/Points på alle flyvninger fra og med 1. september 2024. Kvalifiserte EuroBonus-medlemmer vil også kunne nyte godt av SkyTeam-tjenester og -fordeler, inkludert SkyPriority og loungetilgang.

"Disse avtalene markerer et viktig skritt i retning av et tett kommersielt samarbeid mellom Air France, KLM og SAS", sier Angus Clarke, kommersiell direktør i Air France-KLM. "Ved å knytte sammen nettverkene og hubbene våre vil kundene kunne dra nytte av et bredt utvalg av europeiske destinasjoner og tjenester av høy kvalitet. Vi ser frem til å videreutvikle dette samarbeidet og styrke vår  posisjon i den skandinaviske regionen."

"Vi er stolte over å lansere codeshare-flyvninger med vår fremtidige SkyTeam-partner Air France-KLM i dag, noe som vil styrke forbindelsesmulighetene og gi lojale kunder enda flere fordeler. Samarbeidet med Air France-KLM byr på store muligheter. Det vil ikke bare tiltrekke nye passasjerer til SAS, men også øke SAS' globale synlighet og forbindelser. Vi ser frem til et vellykket og langvarig samarbeid", sier Paul Verhagen, kommersiell direktør i SAS.

Air France og KLM har opptill 200 ukentlige flyvninger mellom sine hubber – Paris-Charles de Gaulle lufthavn og Amsterdam Schiphol lufthavn – og SAS sine hubber i København, Oslo og Stockholm.

SAS har i dag opptil 44 ukentlige flyvninger til Paris-Charles de Gaulle fra København, Oslo og Stockholm, og 65 til Amsterdam Schiphol.

Reservasjoner er nå åpne på airfrance.com, klm.com, sas.no og via alle distribusjonskanaler for flyvninger med avgang fra og med 1. september 2024.

Om Air France-KLM

Air France-KLM-gruppen er en global aktør med en sterk europeisk base, der de viktigste forretningsområdene er passasjertransport, godstransport og flyvedlikehold.  

Air France-KLM er et ledende flykonsern når det gjelder internasjonal trafikk fra Europa. Selskapet tilbyr kundene tilgang til et verdensomspennende nettverk med over 320 destinasjoner, takket være Air France, KLM Royal Dutch Airlines og Transavia, hovedsakelig fra sine hub’er i Paris-Charles de Gaulle og Amsterdam-Schiphol.

Flying Blue er lojalitetsprogrammet til Air France-KLM med over 24 millioner medlemmer.

Sammen med partnerne Delta Air Lines og Virgin Atlantic driver Air France-KLM det største transatlantiske samarbeidet, med mer enn 340 daglige flyvninger. Air France-KLM er også medlem av SkyTeam, alliansen dedikert til å gi passasjerene en sømløs reiseopplevelse på hvert trinn av reisen. 19 medlemsflyselskaper jobber sammen i et omfattende globalt nettverk.

Air France-KLM Group har i 20 år vært anerkjent som en bransjeleder innen bærekraftig utvikling, er Air France-KLM-gruppen fast bestemt på å akselerere overgangen til en mer bærekraftig luftfart.

Air France-KLM pressekontor: +33 (0)1 41 56 56 00 – www.airfranceklm.com - @AirFranceKLM

Om SAS

SAS, Skandinavias ledende flyselskap siden 1946, opererer fra sin hovedhub på København lufthavn (CPH), supplert med hubber i Oslo (OSL) og Stockholm (ARN).

Vår misjon er å knytte Skandinavia sammen med verden og verden sammen med Skandinavia. Hvert år betjener SAS mer enn 25 millioner passasjerer og transporterer 55 tonn gods til 135 destinasjoner i Europa, USA og Asia. Med en engasjert arbeidsstyrke på over 10 000 kolleger samarbeider vi med partnere og kunder for å drive frem transformative endringer i luftfarten. Vi har som mål å være utslippsfrie innen 2050, i tråd med visjonen til våre grunnleggere: "Å gå fra det gamle til det nye er den eneste tradisjonen som er verdt å bevare." Innovasjon og samfunnsutvikling står i sentrum for alt vi gjør.

For mer informasjon, besøk vårt nettsted www.sas.no eller følg oss i sosiale medier for å få de siste oppdateringene og kampanjene.

SAS pressevakt: +47 64 81 88 00

Downloads

Images

503400E_TAIFLINwhite_AF-KLM-SAS_1920x1080px.jpg

Latest news