Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS UTÖKAR SOMMARPROGRAMMET MED ATLANTA

January 16, 2024 11:00

SAS utökar från och med den 17 juni sommarprogrammet med en direktlinje mellan Köpenhamn och Atlanta. Detta blir bolagets nionde destination i Nordamerika.

SAS har även utökat frekvenserna till USA i sommar. Rutten Köpenhamn-New York (JFK) kommer att få upp till två dagliga flygningar som ett komplement till de redan befintliga dagliga flighterna till New York-Newark Airport från Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Under sommaren kommer det finnas dagliga avgångar från Köpenhamn till Bosten och dessutom kommer SAS flyga Köpenhamn-Toronto fyra gånger i veckan.

Med sina nästan 94 miljoner årliga passagerare är Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport den mest trafikerade flygplatsen i världen. Flygfrakt förväntas spela en viktig roll för denna rutt på grund av dess närhet till Port of Savannah, som är den största och snabbast växande containerterminalen i Amerika.

"Från Atlanta kan passagerare, tack vare ett avtal med Delta Air Lines, fortsätta sin resa till andra destinationer som flygs av Delta. Detta innebär ett utökat utbud för SAS-passagerare, som från Atlanta enklare kommer kunna nå fler nya och spännande destinationer i södra USA, Karibien och Latinamerika”, säger SAS President & CEO, Anko van der Werff.

Flygtider CPH-ATL:

Tidtabell sommarprogram: dagliga flyg med Airbus A350 
Flight no. Departure STD Arrival STA
SK929SK930 CPHATL 13:1019:00 ATLCPH 17:10 10:20 (+1)
Tidtabell i vinterprogrammet: fem flyg i veckan med Airbus A350 (mån, ons, fre, lör, sön)
Flight no. Departure STD Arrival STA
SK929SK930 CPHATL 13:0019:10 ATLCPH 17:00 10:20 (+1)

I början av juni förra året undertecknade SAS ett så kallat codeshare-avtal avtal med EL AL Israeli Airlines som kommer börja gälla under februari månad. SAS ingick ett likadant avtal med Etihad Airways i oktober. Genom codeshare-avtal mellan flygbolag får passagerare bättre flyganslutningar och ett större utbud av destinationer. SAS har för närvarande 18 codeshare-avtal med olika flygbolag runt om i världen.

Sammanfattning av SAS destinationer i Nordamerika för det kommande sommarprogrammet:

  • Atlanta (ATL)
  • New York (EWR & JFK)
  • Chicago (ORD)
  • Boston (BOS)
  • Washington D.C. (IAD)
  • Los Angeles (LAX)
  • San Francisco (SFO)
  • Miami (MIA) fram till 07 april
  • Toronto (YYZ)

Images

ATL.jpgusa-atlanta-atl-city-park-lake-dusk-sas.jpgBi3706_rgb_SAS_A330_Bild_4.jpg

Latest news